Ironic Sweden

Senaste Nytt:

2 Nya Singlar 22/3-24. Media Whore och Lost Eden

Skivkontrakt med Town and Towers Group Music Management and Record Label. 21/12-23

Video

Video på låten ”Låt mig va”, med Ironic Sweden. Video av Fru Ritzén. 23/12-23

Video på låten ”Alive again”, remix av Calibeats. Video av Fru Ritzén. 22/12-23

Video på låten ”I believe you”, remix av Calibeats. Video av Fru Ritzén. 16/12-23

Här nedan är ett klipp med låten ”Låt mig va” från Live-spelningen i Ljungby den 11/11-23. Ny fullängdsvideo är på G, kommer inom kort.

Vidare finns det fler video från just denna spelningen på Dans kanal på Youtube.

https://www.youtube.com/@danritzen

Skivan ”Evolution” finns på alla ställen där musik spelas, bla på Sporify och Youtube.

https://www.youtube.com/channel/UCp_x3alK-ueCIJ1EvvIt1Hw

Singelsläpp 20/10-23 på låten ”I Believe You”

RELEASPARTY inför skivsläpp.

Skivan Evolution släpptes i samband med LIVE-spelning av Ironic Sweden på Poco Locos Metz i Ljungby!

11 November 2023.

Musikern som utvecklas

Dan har alltid brunnit för musiken. Skapat musik och texter. Hans instrument är elektroniskt och där kan han spela in vilka ljud han vill. På denna länken hittar du tidigare info om Dan och hans resa genom musiken. Han har heller aldrig gjort något större väsen av varken sig själv eller sin musik. En snäv krets av människor har följt honom på hans väg genom åren, men ingen större publik. Kanske stannar det där, eller så utvidgas hans publik i takt med att han utvecklas.

Nytt för i år

För första gången någonsin har Ironic Sweden i sin nya tappning stått på scenen. Som soloartist har han aldrig stått inför publik tidigare, men nu har han inlett en helt nytt samarbete. Nu har soloartisten blivit en trio tillsammans med Tezz Markström och Stefan Kauppila-Johansson.

Det var helt enkelt dags att ta musiken ett steg framåt. Inte bara skapa i lilla studion hemma på gården, utan faktiskt visa upp sig inför en riktig publik. I över 20 år har musik skapats och det har blivit en hel del låtar. Nu var det läge att utvecklas musikaliskt och lägga till även en vacker kvinnlig stämma till de nya låtarna.

Musiken har tidigare pekat mestadels åt synth-hållet, men nu har även den genren breddats något. Lite mer pop och dans har lagts till och med både manlig och kvinnlig röst känns detta mer passande och spännande just nu.

Till nästa nivå

En ny skiva är skapad tillsammans med Tezz och Stefan och nu är de helt överens om att livespelingar är deras grej. Isen är bruten och nu är de alla tre redo för nya utmaningar och nya spelningar. Både Tezz och Stefan har stått på scen tidigare, men för Dan var det en ny upplevelse. Något han i allra högsta grad uppskattade och njöt av. Något han vill göra igen.

Skivan släpps under hösten på ett releasparty, 11 November. Ett tips är att följa Ironic Sweden på Facebook, för att få uppdaterade uppgifter för dig som vill vara med om releasen.

https://www.facebook.com/theironicsweden

Mersmak

Det viktigaste med detta var att Dan skulle kliva utanför boxen. Han behövde ta steget att stå på scenen, bryta sin scenskräck och faktiskt våga ta för sig. Något han klarade galant och som genast gav mersmak. Bandet i sin nya tappning är öppna för förslag och vill utvecklas tillsammans så långt det är möjligt. // Jeanette

Vill man komma i kontakt med dem är enklaste vägen via mejl:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.