Om oss

Vi heter Dan och Jeanette Ritzén och är 45 och 47 år. Chillie är en chihuahua och är 5 år. Vi bor i ett hus på landet idag, men….

Gran Canaria 2019

Fram tills för några år sedan levde vi som folk gör mest, det vill säga villa, volvo och vovve (och katt). Vi hade fasta jobb, bodde i en egenhändigt renoverad villa i utkanten av stan. Stor trädgård med robotgräsklippare, varsin bil och husvagn. Golfspelare som vi är så ägnade vi mycket tid på golfbanan.

Dan har alltid jobbat med musikproduktion på fritiden, med egen liten studio (artistnamn: Ironic Sweden). Han har även cyklat en hel del genom åren. Jeanette har varit kreativ på andra sätt. Målat och skrivit bla. Förr var häst- och hundintresset huvudsysslan, men med tiden har det förändrats. Hund finns fortfarande i familjen, men inga andra djur just nu.

Vi har flyttat runt en del. Men när vi hittade vår villa stannade vi där i 11 år. Men, ”myror i byxorna” gjorde sig påminda, och vi kände att det var dags att hitta på något annat. Visst är det trevligt att ha ett fint hem, fast jobb och rutiner. Men det är också trevligt att göra mer saker med sitt liv.

Nya utmaningar

Vi hade pratat om att flytta utomlands i flera år, men för att verkligen kunna genomföra det kunde vi ju inte äga en villa. Så första steget fick bli att sälja den. Och eftersom vi hade en husvagn, dessutom uppställd på en året-runt camping, kom vi fram till att vi kunde bo där i väntan på vår flytt.

2016 sålde vi villan och 1 maj flyttade vi ut till vår husvagn. Vi ändrade adressen dit och satte upp en brevlåda. Vi fick nu båda ca 2,5 mil till våra arbeten i stan. Jeanette jobbade då halvtid som ekonomiassistent och Dan jobbade heltid på dåvarande XL-bygg, i butiken. 2 bilar var nödvändigt. Men övriga möbler såldes, vi magasinerade några kartonger och andra mindre prylar hos föräldrar.

Bilden visar vårt dåvarande hem på campingen. En Kabe Ametist samt ett stand by-tält från Svenska tält.

Oktober 2017

Det kom lite frågor och åsikter i början; Frågan som var mest frekvent var om det inte var kallt att bo sådär?

– Jo visst, vintern var ju inte varm direkt. Men jag föreställer mig att det är lika kallt i stan… blev vårt svar.

– Kanske något mer blåsigt precis vid sjön möjligen…

För den som inte är bevandrad i husvagnslivet kan jag lugnt lova att vi hade värme året om. Faktiskt vattenburen med golvvärme. Och el. Däremot hade vi ingen dusch i vagnen, men ett jättefint servicehus strax intill, även med tvättmaskin och torktumlare. Toalett och varmvatten hade vi däremot i vagnen. Kylskåp, frys, mikro och gasolspis. Kort sagt, allt man behöver. Och ganska mycket mer än så…

Positivt

Om folk hade negativa åsikter om vad vi gjorde och hur vi levde, så var de i så fall finkänsliga nog att inte nämna dem för oss. Alla vi pratat med då och senare, har varit positivt inställda till vår livsstilsförändring. Man har tyckt det varit häftigt, ”coolt att ni vågar, det skulle jag aldrig göra” har vi hört ett antal gånger.

Vi har hunnit med att tillbringa 7 månader på Gran Canaria och 4 månader i Spanien sedan vi sålde vårt hus. Vi har även hunnit med att sälja vår husvagn och lämna platsen på campingen, för att istället bosätta oss i husbil under drygt ett års tid. Idag har vi lämnat även husbilslivet bakom oss, eller i alla fall den permanenta delen. Husvagn är svårt att vara utan, så det fick bli en ny….

Vi äger numera vårt boende igen, en stuga på landet där vi driver vårt måleri- och vår fönsterverkstad under namnet Firma Dan Ritzén.

I ”bloggflödet” hittar du vår historia.

Kontakt:

Vill du kontakta oss gör du det lättast via mejl:

info@ritzens.com

En reaktion på ”Om oss

  1. Trevlig blogg ni har! Vi har visst en hel del gemensamt också ser jag som husbil, golf, skrivande, blogga och att resa. Ser att ni är på väg att dra söderut. Vi drog ner till Spanien med husbilen för ca ett år sen men fick åka hem igen när Coronaviruset spred sig. Hoppas ni får en behaglig resa söderut. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.