För mycket prylar

Efter nästan 3 månader i husbilslivet har vi konstaterat det;

Vi har för mycket prylar. 😦 Igen. Trots stor bil så har vi för lite utrymme och för mycket prylar. Så nu har det blivit en rensning igen. Vårt stora garage blev fort fullt, vi rensade och organiserade. Men sen kom vi på den briljanta idén att starta företag i måleribranschen. Och då blev det helt plötsligt mer prylar som skulle hysas…

Vi har ju en personbil, och tur är väl det. För målerifirman får bo i den tillsvidare. Det har visat sig behövas ganska mycket prylar där…

När man har gott om förråd och garderober har man ju en förmåga att fylla upp dessa. I ett hus till exempel får man plats med mycket. Bra mycket mer än man egentligen behöver. Och tro det eller ej, men även i en husbil lyckas man samla prylar som man egentligen inte alls behöver, bara vill ha eller tänker att det kan vara bra att ha.

Stora prylar

Vissa saker är ju större än andra, och tar såklart upp större plats. Till exempel Gasolgrillen är en sådan pryl. Helst vill vi ju inte vara utan den liksom…Vi hade en trappstege, som vi valde att inte ta med, för den tog för stor plats. Samtidigt hade den kanske varit bra om man vill komma åt bilens högre regioner. Men som kompromiss får Dans lilla ”målar-bock” ersätta stegen. Dock får även den bo i personbilen så länge.

Vattenslangen och extra toatank är också större prylar som tar plats. Bord och stolar är hopfällbara, men de ligger i ett eget fack fram i bilen, liksom dynor till stolarna och elkablarna. Vi har inga nivåklossar till bilen, endast två brädor under framhjulen eftersom vi har hydralisk nivåreglering, och tur är väl det eftersom nivåklossar till den här klumpen skulle ta väldigt mycket plats. Dessutom har han ju dubbla hjulpar bak… så väldigt stora klossar skulle det bli…😲

Bra att ha-grejer

Tror de flesta förstår vad jag menar när jag säger ”bra att ha”- grejer. Man sparar gärna saker som kan vara bra att ha i framtiden. Saker som man egentligen inte har någon nytta av just nu. Och ska man som vi, leva i nuet, då går det inte att spara dessa ting. Det finns helt enkelt inte plats.

Inte heller kan vi ha massa kläder. Det får bli det vi använder och såklart några ”fin-plagg”. Resten har åkt ut. Det går inte att spara ett plagg man inte använt på länge, bara för att man ”kanske vill ha det igen så småningom”. Nix, det blir ingenting med det.

Däremot måste vi spara vissa vinterkläder, eftersom det lär komma ytterligare en vinter. Dock blir det en vinterjacka var, ett par fodrade byxor var och ett par tjockare tröjor. Mössor, vantar och halsduk får också vara kvar. Vi har också varsin ”slit-och-släng” jacka, som används hemmavid. Ett par vinterskor var sparar vi såklart. Dessa vinterplagg måste hysas under sommaren, så de tar självklart upp plats.

Slänga fel saker

Det finns ju risk när man som vi, rensar väldigt hårt, att man faktiskt skickar ut sådant som man kommer att behöva. Än är det få saker vi faktiskt har saknat, men jag har nu upptäckt att jag slängt just en sådan pryl. Min bettskena finns inte längre. Jag har inte använt den på länge, tyckte förmodligen att jag inte behövde den längre och den fick gå hädan.

Men nu tycks jag behöva den igen…. i alla fall. Har nu upptäckt att jag visst gnisslar tänder, och vaknar med värkande käkar och spänningar i nacken. Inte skönt. Så det får bli till att inhandla en ny, tur att apoteket ligger nära. 😜

Golfsäsong

Vi har inte spelat golf på flera år, men tyckte nu det var dags att damma av klubborna igen. Och då måste vi ju även hysa två golfbagar med tillhörande vagnar… Vagnarna går att fälla ihop, men bagarna är av den icke hopfällbara sorten. Så de tar plats.

Vi har nu bestämt att bli ”solskensgolfare”, så nu väntar vi bara på fina vädret innan vi kan börja svinga.

Ja, det har visat sig ta ett tag innan man fått tillräckligt bra organisation i garaget, vilket spelat mindre roll då vi mest stått stilla. Men vi har röjt och röjt ett antal gånger, och lär väl göra det ett antal gånger till innan vi blir nöjda. Man lär så länge man lever, som man sa. 😅// Jeanette

Golfbagarna ligger i bilen tills vidare….

2 reaktioner på ”För mycket prylar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.