Nyinvestering

Nu har den kommit! Vår nya, begagnade Citroên Berlingo. Jobbigt namn, vi får nog döpa om den till Bella lite snabbt och lätt. Hon är så fin, glänsande, grå….

Nej, faktum är att det är en bil och ingenting annat. Endast en bil utan någon som helst skönhet. Men….

Citroên Berlingo

Eftersom vi troligen inte kommer kunna åka iväg som vi hade tänkt från början, lutar det nu mer åt att stanna kvar i Sverige ett tag till. Och för att kunna arbeta och leva så bekvämt som möjligt med vår husbil, behöver vi ju en personbil också. Vi har fram tills idag haft en liten peugeot i många år, men den bilen kunde vi inte behålla. Bilen är såld, och nya ägaren vill gärna bli vid bilen nu.

Och att kuska runt med 6 ton bil när man ska in på mataffären känns inte helt OK. Inte heller när man ska åka på målerijobb. Jag tar firmabilen, liksom. 😂

Istället har vi valt att investera i denna mindre skåpbil som passar oss bättre. Den har bra lastutrymme för våra golfbagar och för måleriverksamheten och även tre säten, vilket gör att även Chillie får ett eget säte. Hon åker i sin väska bältad i bilen, vilket är betydligt bekvämare än att ha henne i sele och bälte.

Från en fransos till en annan….

När vi provkörde bilen, som för övrigt är ganska mycket begagnad, så tyckte vi den såg ut ungefär som vår peugeot invändigt. Faktum var att den såg exakt likadan ut. Vi frågade säljaren om detta, och jodå, det var i princip samma bil. Bara det att denna hette citroên istället…. jaha, så logiskt. Eller? Jaja, nu har vi i alla fall en ny, eller bättre begagnad bil. 😏

Hade vi inte sålt vår peugeot hade den fått hänga med ett tag till, men nu blev det som det blev, och denna kommer nog passa oss bra. Egentligen tänkte vi ju inte ha någon personbil alls, men eftersom vi nu kommer få ändrade planer fick det bli så för tillfället. Det känns ändå ganska bra att ha en bil, allra helst eftersom vi gärna bor på landet.

Peugeoten hade vi i 7 år, och ingen vet hur länge vi behåller denna. I vår värld kan planerna snabbt ändra sig, det vet vi ju nu. Det vi kommer sakna mest med peugeoten är nog armstöden. Nisse har armstöd till sina pilotstolar, men nya bilen har inga. Lite synd, men man kan ju inte få allt.

För att tjäna pengar måste man spendera pengar

Alla som äger en bil vet att det är en dålig affär. På alla sätt. Den sjunker i värde snabbt, man får aldrig tillbaka vad man betalt för den. Den kostar pengar i diesel och underhåll, däck och reparationer, besiktning och service. Ungefär som Nisse….

Men för vår del är det svårt att driva ett måleri vid sidan om jobbet, utan bil. Såklart. Så vill vi dra in pengar, får vi först spendera dem. Men i detta fallet får vi väl se det som en investering helt enkelt. 💲 // Jeanette

En reaktion på ”Nyinvestering

  1. Bekvämt med en extra bil, och som ni säger svårt att sköta måleriverksamheten på cykel. Vi nyttjar utkörning från matbutiken, när det finns. Att inte handla själv är en uppoffring men känns rätt i dessa konstiga tider. Ta hand om er!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.