Nu blommar asfalten…

Japp, så är det. Här är beviset:

Vitsippor och maskrosor. Körsbärsträden redan överblommade och liljekonvaljerna kämpar sig upp. Regn, åska, sol och vind. Men ingen snö. Man får vara glad för det lilla. 😉

Vi kallar det våren

Såg idag en gräsklippare i fullt arbete, och det får man väl ta som ett bra vårtecken. Gräset är äntligen grönt och växer för fullt. Sommaren kommer nog även i år, får vi hoppas. Hos oss där vi står just nu, på Kattugglan, följer vi med förtjusning trädens grönska. Tycker nästan man ser med blotta ögat hur de blir grönare och grönare för varje dag. De skojiga barrträden vi har i skogen bakom oss, de som tappar sina barr på hösten, håller nu på för fullt och tillverkar nya barr.

Men än är det lite väl ostadigt väder tycker jag. I morse såg det fint ut, solen sken tidigt redan. Bra tvättdag, tyckte jag. Så i med en maskin tvätt och ut med den i solen. Det blåste lite lätt med, bra torkväder. Tänkte även jag skulle spara lite el när nu solen var framme, Nisse har ju bra solpaneler. Så ur med kontakten till elskåpet.

Solen jobbade på fint, och laddade batterierna i ungefär samma takt som jag gjorde av med strömmen på bredbandet och invertern. Funkade fint ca 4 timmar. Sen mulnade det på. Och började blåsa. Aj, aj, tvätten är ute. Det var bara att plocka in den med språng och sen in i bilen igen för nu kom regnet. Väntade mig nästan lite åska med, men den kom inte. För ett par dagar sen åskade det rejält och haglade med. Typiskt, jag som har mer tvätt…

Mindre mängd gasol

Fördelen nu när värmen äntligen kommer är ju att man sparar in ganska bra på gasolen. För oss som står på sladd nu, räcker det till att hålla igång pannan. Och även kylen tar av strömmen nu, vilket gör att gasolen aldrig tycks ta slut. Vi använder den bara till spisen för tillfället. Och på dagtid blir det fort varmt i bilen, så pannan behöver inte arbeta så hårt längre. Vi håller tummarna för att vi har en fin tid framför oss med mycket sol och värme. 😀

De dagliga promenaderna

Ja, de bjuder på vackra vyer utmed Lagaån. Idag var det ganska stilla (innan regnet kom), och det blev några fina bilder. En och annan husbil har vi också stött på här på ställplatsen. Dock blev det inga foton på dem. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.