Glapp i kylen

När kylen inte fungerar blir det lite jobbigt. När vi bodde i husvagn med tält hade det inte varit något problem den här tiden på året. Då hade man bara förvarat maten i tältet… Fast just det är inget alternativ för oss idag. Även om vi just nu tekniskt sett skulle kunnat ställa maten utomhus, eller under bilen. Men inte när vi åker…

Nu har vår kyl inte lagt av helt, den har hela tiden fungerat på ström. Så detta har alltså inte varit något problem för oss, hur vi ska kyla maten. Det som inte har fungerat har varit gasolen. Kylen har helt enkelt inte velat tända, trots att gasolen gått fram. Vi har med hjälp av den digitala världen försökt hitta felet, Youtube är fantastiskt. Men trots tappra försök lyckades vi inte lösa det. Dock fick vi städat bakom kylen, där var visst något skräpigt…

Räddaren i nöden

Det finns en husvagnsreparatör som bor ett par mil från där vi står idag, på Kattugglan. Vi ringde hit honom och han kikade på skåpet. Han hade flera teorier om vad som kunde vara fel, mest troligt något med elektroniken. Under tiden vi stod och pratade knackade Dan på panelen invändigt samtidigt som reparatören pillade på sladdarna ute i skåpet. Då tände plötsligt gasolen…

Glapp i kablarna? Vi vet inte. Skåpet startade i alla fall. Vi har endast haft loss själva brännaren för att blåsa rent där. Sen kanske man inte ska lita på ett skåp med glapp ändå, så vi bad honom byta de kablar han trodde var inblandade. Detta var såklart inget han hade med sig, utan en beställningsvara. Så vi får vänta lite.

Skåpet gick i ungefär ett dygn på gasolen, innan det la av igen. Återigen knackade vi på panelen invändigt, och det hoppade igång efter en stund. Alltså kvarstår felet…

Spisen

Vi bad honom även kolla spisen, eftersom den inte har velat brinna ordentligt på stora plattan. Det sitter ett tändstift och ett annat stift som reglerar temperaturen förklarade han. Och det är regulatorstiftet som inte fungerar som det ska tydligen.

Fler delar att beställa hem, alltså. Men vi väntar, vi vill ju gärna att sakerna ska fungera. Just nu fungerar plattan sporadiskt, ibland utan problem och ibland slocknar den. Eller så går den inte att tända alls…

Tyvärr måste man skruva loss hela spisen för att komma åt detta stiftet, så det kräver lite jobb. Likaså med kylskåpet, det måste dras ut på golvet för att komma åt att byta kablarna. ”Men det ser inte så farligt ut, det går nog”, tyckte reparatören…

Platsoberoende

Tack, sa vi. Vi väntar in delarna. Han vet att vi vill åka om några veckor, så vi hoppas få detta fixat så fort som möjligt. Fördelen med att vara just mobil är ju att vi kan åka till hans verkstad om det behövs. Annars kommer han till oss. Vi får se hur det blir. Det är snart dags att packa ihop och åka vidare på nästa jobb. Vi ska även åka och byta framhjulen någon dag här framöver, där kan vi knappast begära att verkstaden ska komma till oss…

Lilla Skutt

Här i Berghem där vi nu stått ett tag, bor vi granne med hönshuset. Inne i huset hos ägarna bor det två hundar och två katter. Men vi har även fått ytterligare en granne nu efter sommaren. Han är inte helt lätt att fota, så bilderna är tagna genom fönstret och sedan förstorade. Men här är han…eller hon. Svårt att avgöra. En söt liten kanin i alla fall. // Jeanette

2 reaktioner på ”Glapp i kylen

  1. Så tråkigt när kylen inte funkar. Vi hade ungefär samma problem med vårat hela våren och delar av sommaren. Bytte brännare men det visade sig att lågan var för låg och gav ingen kyla. Bytte till nytt munstycke (vet inte om det heter så) Det fanns 4 olika storlekar och de satte in den största! Vilket gjorde att kylen blev kall men det osade gasolavgaser både ute och inne i bilen, lågan var ca 10 cm. Till slut satte de in en mellanstorlek och då funkade skåpet igen. Vi har också haft problem med kablarna då säkringarna hela tiden gick sönder. Då var kablarna feldragna och skavdes sönder mot en plåt så det blev kortslutning och brand. Allt åtgärdat och nu funkar skåpet också. Ett tips kolla munstycket, kanske det behöver bytas och kolla lågans storlek.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.