Tapetsering

Det är ju ett område som tillhör målaren i familjen. Om nu målaren hade varit frisk vill säga…. Men nu var han inte helt frisk. Man skulle kunna tro att festen i lördags var orsaken till den onda ryggen, men vi tror inte det. Smärtan i ryggen uppenbarade sig under dagen i söndags, och han fick snällt vila ryggen ett par dagar från arbetet.

För min del har det bara varit att måla tidigare. Måla med liten pensel… tex. lister, foder, eller plana ytor som plåt och väggar, invändigt och utvändigt. Sådant som ”vem som helst” kan göra, där det inte krävs någon vidare utbildning. Nu har ju visserligen jag gått i ”Ritzéns målarskola” ganska länge, renoverat hus och hjälpt till både här och där. Och jag tror att jag har varit med och satt någon tapet tidigare, men om det inte bara är inbillning så var det åtminstone 15 år sedan sist.

Målat har jag däremot gjort ganska mycket i det egna huset, både på lister, väggar och möbler. Och även nu sedan firma Dan Ritzén startades i våras. Men min kropp klarar inte av att hantera tunga rollers eller stora penslar, det blir för tungt för mig. Jag orkar heller inte måla alltför länge åt gången, kroppen säger ifrån efter ett tag och då får man vila. Allt det här har jag lärt mig att hantera, därför är det halvtidsjobb som gäller för mig, oavsett vad det är.

Nya kunskaper

Men Dan har ju sett sin chans att ”utnyttja frugan” här, inte bara med just målningen. Utan då även med tapetseringen. Igår var det då dags att sätta upp dessa tapeter, endast en fondvägg. Men han hade ont i ryggen. Visst kunde han skjuta upp jobbet ytterligare några dagar, men valde att låta mig göra det istället. Med honom som ”supervisor” och med hans verktyg fick jag sätta tapeterna.

Jag hade lite svårt att fotografera mig själv, så det fick bli en bild där han inspekterar istället. Och jag vilar lite, för det var ett hiskeligt flängande upp och ner på pallen….man blev ju rent svettig. 😂

Men tapeten kom dit, kanske inte i den farten som om han hade gjort det själv såklart, men vi tyckte nog att det blev ganska bra tillslut. Mönsterpassningen ser ut att ha kommit rätt i alla fall. Bilden under visar resultatet.

I väntans tider

Nu är vi klara med dessa jobben inne i huset, men väljer ändå att stå kvar här lite till. Vi väntar på reparatören som kommer till oss och ska kika på vårt icke fungerande kylskåp. Efter letande på Youtube fick vi hjälp av en film där hur man rengör brännaren. Vi testade även detta utan resultat. Till slut valde vi att ringa en reparatör som bor här i krokarna. Han lovade att åka inom och titta på skåpet, och vi hoppas han kan lösa problemet. Själva lyckas vi inte och just gasolen känns ju väldigt viktig framöver.

Att bli tvingad att stå på sladd hela tiden är inte aktuellt för oss, vi måste få fixat detta innan vi åker. Vi håller tummarna… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.