Träbröllop

2015-09-19, dagen för vårt bröllop. Lite mer romantiskt och soligt än dagens bröllopsdag, den 5:e i ordningen. Då var det varmt och soligt, och vi tillbringade en eftermiddag och kväll ihop med familjen på vår altan i villan. Bilden under är från 2015.

2020-09-19

Dagens väder började som murrigt, fuktigt och mindre inbjudande till längre utevistelse. Ändå har vi fått tillbringa lite tid ute. Den här dagen har inte börjat superbra, men vi tänker att den slutar desto bättre istället. Skumpan står på kylning…. 🙂

Första buggen-bilen

Då Dan skulle tapetsera idag, behövde han ha rakblad och tapetlim. Detta finns i stan, ca 5 km från där vi bor nu. Vi har lånat en personbil som har stått på laddare hela veckan, då batteriet plötsligt dog i måndags. Jag var ute och körde med bilen senast igår, med vad jag trodde var fulladdat batteri. Åtminstone påstod laddaren att det var fullt. Det gick fint, jag kom till affären och hem igen. Men idag startar bilen inte. Igen. Suck sa vi, och slog på laddaren igen. Antingen är batteriet skadat eller så står någonting och drar ut det, något vi inte kan se.

Andra buggen-tapeten

Dan ska tapetsera en fondvägg i huset där vi jobbat sista veckorna. Men det visade sig att tapetens mönsterpassning vart fel, det gick inte att sätta upp den. Bara att reklamera och vänta in ny tapet från affären. Funkar såklart inte på helgen, måste vänta tills på måndag. Kanske tapeten kommer på tisdag…

Tredje buggen-spisen

Sen ett tag tillbaka har våran ena gasolplatta inte varit helt samarbetsvillig. Vi har tre plattor, och självklart är det den största plattan som kränger sig. Det går fint att starta, tändaren klickar och gasolen går fram. Men när man släpper vredet slocknar lågan. Ibland brinner den en stund och slocknar sedan av sig själv. Ibland slocknar den direkt när man släpper vredet. Lite olika från gång till gång. Vi har rengjort och pillat på tändstiftet, men får det inte till att fungera helt. Ibland går den felfritt, ibland lite och ibland inte alls. Inte konsekvent alltså.

Fjärde buggen-kylskåpet

Även kylen tycks ha lagt av för oss på gasol. Den har inte heller fungerat på några dagar, men eftersom vi står på ström så har vi inte tagit tag i detta förrän nu. Idag fick det bli operation felsökning.

Läsa instruktionsboken

Kylen tänder inte alls på gasolen. Här är det automattändning, vilket gör att vi inte kan starta den på annat sätt än att vrida på vredet mot gasolläget. Den fungerar utmärkt på ström, och håller kylan som vanligt. Men det klickande ljudet när den ska tända gasolen är borta, och lampan blinkar hela tiden. Enligt boken är gasoltillförseln strypt på något sätt. Byt säkring, säger boken. Jodå så att…

Vi har två olika säkringsboxar i bilen. Utan en enda trasig säkring. Men för säkerhets skull bytte vi ändå. Men det hjälpte inte. Vi tog loss gallret på utsidan och kikade in bakom skåpet. Mycket smuts… städa. Men sen då? Den startar fortfarande inte. Var sitter tändstiftet och hur ser man om det är trasigt? Vad exakt är det som stryper gasoltillförseln? Styrbox? Elektriskt? Fler säkringar?

Skåpet svarade inte på någon fråga….

Trots att vi inte tror att gasolen i sig har med varken spisen eller kylen att göra, så har vi ändå ”luftat” tuberna. Men kylen la av när ena tuben var halvfull och vi hade inte rört den. Helt plötsligt tände den inte längre. Vidare fungerar gasolugnen utan problem, så gasolen går ju fram. Man får känslan av att det är tändstiftet som inte fungerar till kylen. Kanske även samma till spisen… vem vet? Vi har även provat att bryta strömmen helt, och starta om hela systemet, även det utan resultat.

Ta hjälp

Jo, det får nog bli så att vi får be någon som kan om hjälp. Någon som jobbar med detta till vardags, för vi reder inte ut det själva. Och vi känner att vi behöver ha både spis och kylskåp fullt fungerande på gasol om vi ska ut och åka. Även den läckande vattenkranen hade varit kul att få ordning på med. Fortsättning följer….

Fira Bröllopsdag

Buggarna till trots så skiner nu solen på oss igen, och vi ser fram emot en trevlig middag ikväll hos värdparet vi bor hos just nu, dock utan ny fondvägg…

Happy anniversary to us! // Jeanette

2 reaktioner på ”Träbröllop

  1. Jag har nyligen upptäckt er blogg men nu läst alla inlägg. Så kul och inspirerande att se någon med liknande livssituation som oss, att våga ta dessa steg, att styra över sin egen tid och bli platsobunden.
    Bra skrivet om hur ni känner och tänker, kring ert levnadssätt men framförallt, hur ni tänker överleva ekonomiskt!
    Tack!
    Vi kanske tar rygg på er, åtminstone delvis.

    Gilla

  2. Pingback: Tapetsering – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.