Platsoberoende

Ett delmål vi haft länge är ju att vara just platsoberoende. Kunna åka vart man vill när man vill. Inte bo på samma plats hela tiden. Lite så har det varit sedan vi skaffade husbilen och flyttade in i den, men vi har ändå varit tvungna att hålla oss nära den fasta anställningen Dan har haft. Nu är den tiden förbi, nu blir det till att anpassa sig efter jobben som dyker upp efter vägen istället. Sista dagen för arbetsgivare är genomförd!

Ett annat tänk

Målerifirman har ju i verkligheten rullat på ett tag vid sidan om, men nu blir det enbart den. Och jobben har även de rullat in, kanske lite mer än hanterbart ibland. Det är ju ett angenämt problem att tacka nej till jobb för att man inte hinner med dem, men hur detta kommer se ut framöver på andra platser, det har vi ingen aning om idag. Kanske blir det ingenting. Eller så ser det ut i Europa som det ser ut i Sverige, och i så fall lär det bli fullt upp. Det lär vi märka så småningom.

Man kan alltid tänka det värsta om man vill, eller göra som vi, tänka att det löser sig. Hittills har allt löst sig till det bästa, och det väljer vi att fortsätta tro.

Lämpligt arbete

Samtidigt som Dan slutar sin anställning, har jag fått ett långtidsprojekt på deltid. Ett transkriberingsjobb där jag kan anpassa tiderna ganska mycket själv. Det finns vissa krav som man måste uppfylla varje månad, och deadlines att följa. Men detta passar mig utmärkt, det går att jobba överallt vid datorn. Och det ger såklart en fast inkomst. Typiska bra-att-ha grejer 🙂

Njuta av hösten

Innan vi påbörjar sista rycket inför resan blir det ett par dagar ledigt. I alla fall för Dan… Men eftermiddagarna har varit fina och bjudit på härligt väder, så vi har passat på att lufsa lite i skogen igen. Snart är den tiden förbi, och man får passa på när man kan.

Helgen bjuder på fest och sen kommande vecka blir det full rulle igen, med tapetsering och reparation av Nisse. Det får bli ett annat inlägg… // Jeanette

En reaktion på ”Platsoberoende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.