Nu är det nära

Vi har satt vårt bredband på paus från och med 15/10. Det var ett datum som vi tyckte vi borde bli resklara till. Nu lutar det åt att vi kan åka tidigare än så, kanske redan kommande vecka. Lite osäkert är det fortfarande, vi väntar på reservdelar till vårt kylskåp. Spisen ville ju heller inte fungera optimalt, men det verkar som om det var glapp där med. Just nu går den och vi tror oss veta hur vi ska göra om den lägger av igen.

Vi har heller inte bytt däcken på Nisse ännu, men det är bokat i början på kommande vecka.

Skåne på torsdag

Varför jag säger kommande veckan är för att vi har en tid bokad på verkstad i Skåne på torsdag. Närmare bestämt i Bjuv. Och det hade känts bra att bara kunna fortsätta söderut när vi ändå är där, istället för att vända och åka hem igen för ytterligare några dagar. Men som sagt, det hänger nu på reservdelarna till kylen. Och att man hinner byta dem senast onsdag. Vi håller tummarna.

Verkstaden i Bjuv ska byta vattenkranen åt oss, äntligen. Den har ju läckt i flera månader, och borde egentligen varit ett garantijobb. Men det blev inte så, vi fick lösa problemet själva med en Niesmann återförsäljare istället. Nu är vi ju inte där än, men vi hoppas att de faktiskt kan fixa kranen åt oss. I alla fall tror de själva att de kan. Så vi gör ett försök.

Nu kan man ju tycka att man kan laga kylen med på samma ställe, men eftersom vi redan har bokat en reservdel från en annan reparatör måste han få chansen först. Lyckas inte detta får vi kanske be om hjälp även med kylen hos verkstaden i Skåne. Osäkert hur det blir där. Hur som helst kan vi inte åka förrän vi fått kylen till att fungera felfritt på gasol. Och kylskåpsreparatören kunde inte laga vattenkranen… Varför ska det vara enkelt, liksom?

Checklistan ✔️

Detta har vi gjort sista veckan:

 • Lämnat tillbaka nycklar till campingen
 • Dan har slutat sin anställning
 • Jeanette har börjat nytt projekt på deltid
 • Beställt kontanter, Euro på banken
 • Träffat familj och vänner en sista gång
 • Laddat mopparna
 • Handlat lite nya kläder, slängt ut lite gamla
 • Tvättat det mesta i klädväg
 • Plockat och torkat trattkantareller för framtida bruk
 • Restaurangbesök med vänner:

Detta har vi kvar att göra:

 • Ett tapetserarjobb
 • Hämta Euro på banken
 • Byta reservdelen till kylen (och hoppas att det löser problemet)
 • Byta framdäcken, pumpa bakdäcken
 • Fylla upp gasolflaskorna

För att vi ska kunna åka vidare direkt från Skåne måste dessa delar vara avklarade senast onsdag kommande vecka. 3 dagar alltså från idag. Möjligheten finns, vi håller tummarna att allt klaffar.

På landet

Än står vi kvar på landet, på vår ”postlådeadress”. Vi är ju just nu beroende av ström om vi vill kunna kyla maten. Dan passar på att kela med hundarna: //Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.