Är checklistan avbockad?

Går planen i lås? Kan vi lämna landet närmaste dagarna? Nix, vi kan ju inte det.

Allt hänger på trasiga kylen

Nja, det är väl inte riktigt sant kanske. Vi har ännu inte fått reservdelen vi väntar på, och då inte fått kylskåpet lagat ännu. Kanske kan vi få lagat kylen i eftermiddag, kanske inte. Men vi trodde vi skulle bli klara med tapetserarjobbet igår redan, vilket inte blev så. Och det berodde på yttre påverkan, tapeterna som vart beställda kom inte i tid.

Och vi lär inte hinna med både tapetseringen och laga kylen under dagen idag eftersom vi måste till däckverkstaden.

✔️Check på däcken

Idag blir det till att byta däck på Nisse i alla fall. I Värnamo. Så det får bli en tur dit, och sedan hoppas vi på att reservdelen har kommit med posten när vi kommer tillbaka. Är det så, så åker vi direkt till den verkstaden i eftermiddag. Har den inte kommit åker vi tillbaka till vår kund. Kanske har tapeterna kommit och Dan kan fortsätta med dem istället.

Boplats Grytåsa

Mycket om och men just nu

Hur vi än gör kan vi inte hinna med båda dessa sakerna idag. Istället har vi beslutat att åka fram och tillbaka till Skåne imorgon, och antingen tapetsera eller fixa kylen på fredag, beroende på hur det går idag. Och när vi ändå inte kommer iväg som vi tänkte, tyckte Dan det var lika bra att ta ett jobb till när vi ändå är här…

Så det får bli ytterligare en tapetsering hos en annan kund i helgen som kommer. När vi ändå måste tillbaka, liksom. Och samtidigt får vi då möjlighet att träffa ytterligare vänner i helgen.

✔️Check på Euron

Vi har hämtat ut lite kontanter på banken, men har ännu inte fyllt upp gasolflaskorna. Eftersom vi nu stått länge på ström har det inte gått åt så mycket gas. Kylen drar ju liksom ingenting alls just nu… Så vi tänker att det är det sista vi gör innan vi lämnar stan. Det lär väl dröja ett tag innan det är så pass varmt att värmaren inte behöver gå alls, så en del gasol kommer det nog gå åt genom Europa.

Nästa plan då?

Jo, men vi tänker väl att vi kan vara klara i början av nästa vecka. Kanske… Återigen hänger allt på att kylskåpet faktiskt blir lagat. Det måste fungera, och om det inte går att lösa på första försöket, måste vi hitta ett annat sätt. För utan det blir det jobbigt.

Fördelar med att vara friherre

Vi brukar ju försöka ha lite lösa planer, ingenting är skrivet i sten, liksom. Och eftersom vi har den inställningen blir det ofta inte stressigt när någonting inte går som det var tänkt. Vi har ingen tid att passa, vi kan åka när som. Men vi vill gärna undvika dåligt väglag, så det får inte dra iväg alltför långt tidsmässigt. Just nu lutar det åt att vi håller den första planen, att vi kommer iväg i mitten på nästa vecka, men det får man ju se… // Jeanette

En reaktion på ”Är checklistan avbockad?

  1. Åh så sugen jag blir på att åka söder ut. Men vi får allt lugna oss i år. Maken är krasslig och det är ju han som kör, så när vi kan bege oss söder ut ….det står skrivet i stjärnorna. Finna många som inte åker förrän i November, så ni har gott om tid på er. Hoppas det löser sig med kylskåpet, vi hade också problem med det. Önskar er en trevlig resa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.