Nisse är frisk!

2 verkstäder på 2 dagar….

Första verkstaden: Mekonomen i Värnamo. 3 timmar för att byta 2 däck… här hade man verkligen ingen brådska. Nåja, det var väl inte riktigt deras fel kanske. Våra däck var för stora för deras balanseringsmaskin, så de fick åka till annan verkstad med dem för balanseringen. Och den verkstaden hade gått på lunch…

Som tur var så var vår kompis med som jobbar på just Mekonomen. Denna verkstaden låg en bit ifrån butiken, där hans kontor befinner sig. Så vi fick åka med honom till hans arbetsplats en stund, för att sedan åka och äta lunch. Så vi slapp sitta och vänta hela tiden i verkstaden. Nya Michelinsulor på.

✔️Check på däcken

Nästa problem

Men kylen då? Nix, inga reservdelar i sikte ännu. Åtminstone inte de delarna som är beställda… lång leveranstid tydligen.

Andra verkstaden: Forsbergs fritidcenter i Bjuv. Ca 11 mil söderut. Beställd tid för byte av vattenkran i köket, den som läckt i månader.

Klockan 10,00 rullar vi in och blir väl mottagna. Ta en kopp kaffe så länge… De byter blandaren, säger att det inte var något fel på den gamla, bara inte ditsatt ordentligt… vill vi kanske behålla den som reservdel?

Vad svarar man på det? Jo, tack. Skönt att vi fick det utrett…(mutter och fräs hade väl varit mer realistiskt, den är ju redan bytt en gång). Nåja, kranen läcker inte längre i alla fall.

Men du, en annan fråga…

Dörrhandtaget till toan sitter lite löst, kanske du råkar ha en mejsel på dig att fästa det med? Jodå, lätt fixat. Och sen saknas det en packning i handfatet på toan, är det något ni råkar ha hemma? Jodå, fixar det med. Fantastiska killar det här…lika bra att fråga om kylen med…

Ni vet, kylen funkar ju inte riktigt… vi väntar på reservdelar men har lite ont om tid här… 2 killar kikar och tror det är en styrbox som inte ger signal till att släppa fram gasen. Inte alls den delen som är beställd, den vi väntar på (som för övrigt är kablar). De går iväg, kollar om delen finns hemma. Nej, tyvärr, men troligen finns den i Ängelholm om vi ville åka dit istället. Okej sa vi…

Eller förresten, vi kollar om det finns i någon ”till-salu-bil”. Sagt och gjort, och där hittade man denna styrboxen. I med den, och kylen FUNGERAR IGEN. Jippi!! Vi valde att behålla denna begagnade styrboxen, man beställer en ny till sin bil istället. Inget mer väntande nu, tack.

✔️Check på kranen

✔️Check på kylen

Och tack till Daniel och Markus på service för snabb problemlösning, proffsigt och vänligt bemötande. Väl värt resan 😀

Skåne tur och retur

Vi skulle ju kunna ha åkt vidare söderut idag, precis som vi önskade göra. Om vi inte behövde vänta på reservdelen som vi nu lärt oss var fel, och om tapeterna hade kommit i tid som Dan skulle sätta upp. Och om vi inte hade valt ytterligare ett jobb till på hemmaplan, eftersom vi nu ändå skulle bli kvar… Mycket om nu igen…

Hur som helst blir vi nu kvar i Småland några dagar till. Dan tapetserar för fullt och sen vidare till ytterligare ett jobb som troligen tar helgen i anspråk. Sen så… //Jeanette

2 reaktioner på ”Nisse är frisk!

  1. Bra skrivet med hög igenkänningsfaktor. Är det inte det ena så är det det andra….. 🙂
    Men visst är det skönt att få saker fixade och framför allt när man får sådant bra bemötande som ni verkar ha fått.

    Gilla

  2. Pingback: Beslutet är fattat – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.