Poolhäng

Från morgon till kväll? Knappast. Men visst, knappt 2 timmar orkade vi med vid poolen. Eftersom vi i normala fall är badkrukor, och har lärt oss med tiden att uppvärmd pool innebär svinkall pool för vår del, så brukar det sällan vara aktuellt att besöka just detta ställe. Men här sa grannen att det faktiskt var varmt i just denna poolen.

Så vi tänkte att okej, det är värt ett försök. Om inte annat så för att bättra på solbrännan lite grann.

Den kalla

Poolen på bilden ovan var av den kalla sorten, alltså inte uppvärmd. Vi provade aldrig hur kall den verkligen var, utan lyssnade till andra svenskar som befann sig på området. De mer erfarna, de som låg där dagarna i ända och var extremt solbrända. Det är ju också ett nöje, dock inget som passar oss.

Bakom poolen befinner sig Piscinan, eller puben för den som vill. Eller poolbaren. Kärt barn har många namn. Hur som helst är det där svenskarna träffas varje onsdag kväll för en öl eller många. Vi blev med inbjudna och mumlade något tack-liknande. Men vi gick inte dit. I alla fall inte igår. Kanske en annan dag, vi får se. Vi blev också inbjudna att delta i en massa olika aktiviteter som man anordnar för just svenskarna här på camping Bahia. Mölkky, Onecard, Bingo, cykling och så vidare.

Den varma

Det fanns faktiskt en pool som var helt okej att bada i. Men det var obligatoriskt med dusch innan, och de var då fasen inte varma någonstans. Men, har man sagt att man ska bada så får man snällt duscha innan. Även vi. Som tur var så fanns det även en bubbelkopp i bortre änden på poolen, där vi fick mörat till stela muskler. Ljuvligt. 30 grader stod det på mätaren, i vattnet alltså. Luften var inte lika varm.

Båda bilderna ovan är tagna från min liggande position i solstolen, varma poolen till vänster och kalla till höger. Bubblekoppen syns inte på bild, den är bakom palmerna. Man fick gärna handla öl och ta med ut till stolen, i plastmugg. 5.40 € för två, vilket våra svenska medpoolare ansåg för dyrt, så de hade med sig egen burköl istället, köpt i affären. Det verkade vara tillåtet det med.

Det var också obligatoriskt att tvätta solstolen före och efter användning, för att man skulle få lov att låna dem. Munskydd på när man gick till baren och toaletten, liksom förövrigt på hela campingområdet. Dock inte i poolen eller solstolen.

Mat serveras inte i baren, bara dricka och någon chipspåse. Vi fick lära oss att campingen var familjeägd, och att det äldsta paret bodde på ovanvåningen till huset längst ut till höger på översta bilden. På bottenvåningen där finns en inglasad veranda, där man har bla. Bingo. Även ett numera igenbommat snabbköp, gissningsvis stängt på grund av Coronan. På området finns även flera servicehus med toaletter och duschar, tvättmaskiner och diskmöjligheter. Även bilarna kan tvättas på en separat tvättplatta med högtryck.

Man är mycket noga med hygienen här, och det städas morgon och kväll i servicehusen. Dessa nyttjar vi knappt alls, men vi tömmer vår latrin där.

Internet

Man har internet på campingen, kostar 10 € i månaden. Det sitter flera små boxar uppmonterade på stolpar runt omkring. Mottagningen är inte den bästa, men funkar ganska bra mellan varven. Än använder vi mest våra svenska internetlösningar, men kanske måste vi hitta en bättre lösning framöver, vi får se. // Jeanette

En reaktion på ”Poolhäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.