Den stora lyckan!

Mannen i familjen har senaste veckan följt postgången mycket noga. Varje dag har han varit in och tittat hur det går, var den befinner sig. Leveransen skulle ta ca 10 dagar, och nu äntligen har tiden gått. Och den är här!

Förrådet

Vi har ett förråd på Gran Canaria, som vi har samlat lite prylar sen tiden där. Tanken var att vi skulle komma tillbaka och hämta våra grejer, eftersom vi skulle fortsätta bo där. Det blev som bekant inte så, husbilsköp och Corona kom emellan. Men förrådet står kvar, vi betalar varje månad för det. Ägaren till förrådet är svensk, han driver sin bilverkstad där.

Prylarna är bra-och-ha grejer, inget vi inte kan leva utan. Jo, förutom cykeln då förstås. Dans racer, den dyra…den ville han inte vara utan längre. Vi har funderat fram och tillbaka. Åka över med båten, flyga över? Hur ska vi få hit prylarna? Inget av detta är i dagsläget aktuellt, smittspridningen är alldeles för utspridd just nu, och vi kommer ingenstans.

Ring en vän

Dan ringer upp killen på Gran Canaria, han förstår läget såklart. Kunde han kanske vara behjälplig med att skicka ett paket? Bara ett litet, bara cykeln inget annat. Jodå, visst kunde han det. Fint, jag swishar, säger Dan. Så vi måste rikta ett stort tack till Peter ”Puka” Kärvegård, för hans fina insats. Paketet vägde 25 kg…

Vi fick oss ett gott skratt med, när vi läste på kartongen hur man skulle paketera cykeln…

Rena julafton

Exakt vad som fanns i paketet visste vi inte. Cykeln ihop med väskan borde väga runt 15 kg, så vad vi mer hade tryckt in i den hade vi ingen aning om. Det var ju 1 1/2 år sedan… Och eftersom den ändå bara skulle stå i ett förråd, stoppade vi såklart in lite allt möjligt för att minimera platsen. Spännande att öppna och se…

Fast Nej.

Inte spännande alls. Förutom cykeln så vart det bara ett par cykelskor med i väskan. Ingenting annat. Vi hade inte alls stoppat in något mer. Jag som hade hoppats på ett par sommarklänningar…Och Dan på cykelkläder. Dessa befinner sig i Sverige just nu. Tur här finns cykel butiker i Santa Pola, dock har de siesta mitt på dagen…

Vikten kom av de två träskivorna som fanns på var sida om cykeln, och själva väskan vägde mer än vi trodde. Så snopet…

Men nu är det bara att börja cykla för herr Ritzén, så han blir stark som en oxe igen. En talgoxe… 😂 // Jeanette

En reaktion på ”Den stora lyckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.