Helgens bravader

Nåja, ganska lugna sådana visserligen. Men vi har varit ute och åkt lite grann, för att se oss omkring med våra vänner som har tillgång till personbil. Det ligger en fyr inte långt från oss, som är ett populärt utflyktsmål. Högt, högt över havet. Många som går och cyklar i området, fina stövstigar och cykelvägar överallt.

Campingens egna pizza-bud

Lördagar och söndagar står denna vagn utanför poolområdet på campingen och bakar pizza. Klart vi skulle prova den. Han bakar i vedeldad ugn, vilket lät ganska gott, tyckte vi. Men nja, sådär faktiskt. Inte helt genombakade i mitten och lite brända i kanterna. Lite degkänsla, så att säga. Prismässigt ungefär som i Sverige. Ingen dricka eller sallad till. Däremot säljer man läsk och chips i poolbaren. Så det var ju lika bra att ta alla kalorierna på en gång…

Solnedgången

Men det blev en fin solnedgång över poolen i alla fall. Nu bor vi ganska långt bort från denna, så vi är inte där varje kväll. Men just när vi skulle hämta pizzan råkade vi se solnedgången. Den ser vi inte annars från vår boplats. Den undre bilden visar utsikten från vår plats.

Dags att hydda te sig (småländska)

Eftersom både Dan och jag har gått väldigt lång tid utan att klippa oss, jag betydligt längre än honom, så tyckte vi det var dags att leta upp en frisör. Hur gör man det, här i Santa Pola? (Här saknade vi ”vår” svenska frisör på Gran Canaria). Stan är inte liten, vi vet inte vem som pratar engelska, och det skulle bli ett fasligt letande. Visst, grannarna runt omkring hade lite tips, men vi tyckte det var enklare att helt enkelt ställa frågan i Facebook-gruppen som tillhör svenskarna på campingen.

-Finns det någon frisör här? Jajamen, visst gör det. Vi fick napp direkt. Super, vi ilar. Det visade sig att frisören gjorde hembesök, klipper i trädgården eftersom vi inte bör vara inomhus. Ute alltså, med munskydd. Lite ovanligt att inte ha en spegel framför sig, men det funkade det med. Så nu är vi båda nysnaggade, jag kanske lite mer än Dan… För 35 € tillsammans. Överkomligt, tyckte vi. // Jeanette

En reaktion på ”Helgens bravader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.