En dag på stan

Eftersom vi nu bor ganska nära Santa Pola, typ utanför campingen och så vänster… sen är man där. Nåja, en bit in till centrum är det, men macken ligger ett par hundra meter iväg. Macken är egentligen ett snabbköp där man kan handla diesel, en flaska vin och en limpa eller en tandkräm. Likaså kina butiken som säljer allt man kan önska och lite till, ligger precis intill. Så blir det ju ganska enkelt att ta sig runt, antingen till fots, eller med våra el-scootrar. Vi har provat båda delar.

Dan mötte konstapel blå en dag när han kom åkandes på sin scooter. No, no sa de. Inte åka på vägen, du måste vara på trottoaren… Okej, där är bara fotgängare och träd i vägen, men visst. Vi åker på trottoarerna… Lätt som en plätt.

Cykla däremot på vägen går fint. Men det är helt klart lättare att gå. Men det är ingen pytteliten stad, precis. Vägar överallt åt alla håll, och de flesta tycks vara enkelriktade. Inte åka mot trafiken, nej. Vi har vid det här laget lärt oss hitta någorlunda, till mataffärerna och cykelaffärerna. (De viktigaste). Vi har även hittat Burger King och en massa andra restauranger utmed vattnet. Och vi har även stött på dessa solbrända människor som gillar att sälja tingeltangel till turister, lite varstans.

Siesta

Tycks man gilla här i Spanien. Helst mellan 14,00-17,00. Då är det mesta stängt. Det går fint att ta en kaffe, öl eller världens minsta glass på ett fik eller en restaurang, men köken är stängda. Ingen mat alltså. Förutom på just Burger King, de tar inte siesta… Kakor är heller inget man har alltför mycket av, även om man heter kafé. Nähä. Ingen bulle alltså.

Så ska man handla någonting gör man bäst i att göra det antingen förmiddag eller kväll. Likaså verkstäderna tar siesta, och cykel affärerna. Kinabutiken tar inte siesta. Detta vet vi eftersom vi tillbringat just dessa timmar på stan.

Konstverk

Häst och ryttare gjorda av hästskor står utanför Mercadona, mataffären vi handlar på ibland i närliggande byn el Gran Alacant. Här är man mycket noga med hygienen, som på de flesta andra ställen här. Handsprit vid kundvagnarna utomhus, vid ingången och utgången.

Santa Pola

Som sagt, det är gott om gator kors och tvärs. Mycket enkelriktat och det är helt klart lättast att ta sig fram gåendes. Bilderna visar trånga gränder på väg ner mot havet. Svårt att se kanske på högra bilden, men temperaturen var idag endast 17 grader, och det blåste. Så inte så varmt som vi hade önskat. Visst, det är snart vinter här också, och självklart är det varmare än norröver. Men vi tyckte det var lite väl kallt för kortärmat när vi promenerade idag.

Vår camping

Camping Bahia har trädgårdsmästare som fixar och donar med träden och häckarna mellan varje plats. Vi som bor nästan längst upp fick nu äntligen besök av dessa. De ansade träden och håller även på att klippa häckarna. Våra är inte klippta ännu, som synes på bilden. Träden hade löv när vi kom, men är nu helt nakna och nerklippta inför vintern. På bilden ser man även havet i bakgrunden, med lite god vilja. Hur som helst är havet rakt fram sett från vår dörr i bilen. // Jeanette

En reaktion på ”En dag på stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.