Veckans flabb

En helt vanlig kväll i det Ritzénska palatset, det vill säga i Nisse, just nu parkerad i Santa Pola, Spanien, utspelar sig denna konversation mellan herr och fru Ritzén:

Herr: Jag såg idag på Carrefour att man kunde köpa typ fröer, pepinos. (gurka) Kanske vi skulle börja odla lite i krukor här?

Fru: Vi har väl inget drivhus, heller.

Herr: Men vi är ju i Spanien.

Fru: När jag var och fikade hos en kompis bjöd hon på vindruvor, som var hemmaodlade. De var små, goda och fulla av kärnor. Kanske skulle vi prova det? Det blev en stor hög av kärnor på min tallrik, jag äter ju inte dem… De var inte som de genmanipulerade druvorna man köper på ICA direkt, de utan kärnor.

Herr: Nej, de måste vara helt fel i naturlagarna, man kan ju inte gå emot dem. Stackars druvor, hur ska de kunna föröka sig utan kärnor?

Fru: Fast det gör man ju, ICA:s är helt klart genmanipulerade. Men goda är de ju… Men visst, fel är det ju. Lite som om man skulle föda upp kastrerade Hingstar….

Herr: Gör man inte det, då?

Fru: 😂 😂 😂

Herr: 😂 😂 😂

Nej, inga fler kommentarer på den. Förutom att vi båda hade druckit varsitt glas rödvin, det kanske gjorde det hela roligare. Hur som helst fick vi ett gott skratt båda två, såhär en vanlig kväll i december…

Ibland bör man tänka innan man pratar, eller så låter man den spontana grodan hoppa rakt ut. Hur som helst insåg han sitt misstag, och erkände att det är nog svårt att föda upp kastrerade hingstar, kanske är det lättare att föda upp vindruvor utan kärnor…

Tja, det här är tydligen vad vi pratar om hemma på kvällarna. Ska vi odla gurka, eller inte? Och det tycks urarta varje gång. Nåja, skratta måste man göra, på ett eller annat sätt. // Jeanette

Don´t wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect.

En reaktion på ”Veckans flabb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.