Tillbaka i Sverige

Sent lördag kväll landade vi i Trelleborg, med färjan från Rostock. Båten tog 6 timmar och allt flöt på fint. Inte jättemycket folk, och de som var där höll vi oss undan. Eftersom vi åkte med hund fick vi sitta i egen ”dog lounge”. Det var bara vi där från början, vilket passade oss perfekt. Dock dök det upp en mor med sina tre barn, utan hund, senare.

Passkontroll

Ja, faktiskt bad de om passen i Tyskland, när vi skulle checka in till båten. Första och enda gången på hela resan man ville se dem. Dock inte hundens pass… Faktum är att vi aldrig någonsin har behövt visa hennes pass någonstans, inte ens under flygningen till och från Gran Canaria. Och uppenbarligen inte i övriga Europa heller.

Första stoppet

Efter att ha sovit i Trelleborg på en liten parkering, begav vi oss uppåt landet på söndag morgon. Vi stannade till hos bilhandlaren vi har haft kontakt med, och fick titta på bilen vi tidigare valt ut, och vidare betalat en handpenning på för att vara säker på att den fanns kvar. Dock gick det inte att göra någon bedömning på Nisse, eftersom det var söndag och verkstaden hade stängt. Såklart. Så någon affär gick inte att göra där och då.

Det blev lite dividerande om vi skulle åka hem under söndagen, eftersom vi kände att vi verkligen behövde åka hem så fort som möjligt. Samtidigt kändes det trögt att åka hem för att senare åka tillbaka igen för en bedömning, och eventuell affär. För att sen åka hem igen och vänta in själva bytet…

Läget verkade förbättras hemma något under dagen, och vi tog beslutet att stanna över natten ändå. Sagt och gjort. Måndag morgon fick Nisse sin dom i verkstaden och vi fick provköra vår nya skönhet. Liten och nätt, kan man väl säga. Vi hade redan förhandlat oss till vissa nya attiraljer, så som 2 stycken litium batterier på 100 Ah stycket, 12 V uttag, USB uttag och uppvägning då vi ansåg att lastvikten var lite för lite.

Skitliten bil

Att gå från en klump på nästan 6,5 ton till en bil med totalvikt på 3,5 ton (uppvägd till 4 ton) är ju lite skillnad. Att köra denna lilla plutt var ju verkligen superlätt. Den vände på en femöring och väsnades inte alls på det viset som Nisse gör. Kolla, hon går i 110! Nisse gör bar 90….Men hur ska vi få plats? 😱

Ja, det var ju den stora frågan. Ska vi verkligen? Men den har en större säng än Nisse… Fast bara 2 spisplattor… Nisse har ju 3… Och kylen, den är mindre. Men vi får bättre batterikapacitet… Och vi kommer komma fram överallt… Och vi behöver ju egentligen inte alla prylar vi har… Blir svårt att byta om från målarkläder här inne… Garaget är större än på bilderna… Bra med dragkrok… Vi har ju en extra toakassett som passar här…

Lite så gick diskussionen fram och tillbaka. Visserligen var beslutet redan fattat för länge sedan, vi skulle ha en mindre bil. En mycket mindre bil. Men ändå… den var ju skitliten.

Såhär gick det

Vi tog tillslut beslutet att göra en affär. De får vår Nisse och vi får deras Gullan. Japp, hon heter Gullan… Varför? Nä, det berättar jag inte nu…😉

Vi skrev kontrakt och slängde samtidigt ut våra el-mopeder som bilhandlaren tyckte han kunde köpa av oss också. Bra, för de lär inte få plats i Gullan… Vi förhandlade till oss ytterligare ett par prylar, en inverter och ett par nivåklossar till framhjulen. Kanske ett täcke till rutan med? Nix, där tog det stopp…. Sen fick vi åka hemåt, i väntan på leveransen.

Vi hann i tid

Under måndagen, exakt 7 dygn efter vi lämnade Santa Pola, landade vi hemma i Småland igen, och jag fick åka och träffa min mor som var orsaken till att vi kastade oss iväg hals över huvud. Hon mår verkligen inte bra, och vi visste inte om vi skulle hinna i tid för ett möte. Men det gjorde vi, och det är vi glada för. Det känns alltid jobbigt att inte vara där om man behövs, såklart. Det finns inget vi kan göra, det går nog utför, men jag är ändå glad att jag hann träffa henne. Och fortsätter såklart med det.

Pyromanen

Idag har vi påbörjat utrensningen av Nisse. Vi måste krympa bohaget kraftigt om vi ska få plats själva i nya lilla bilen. Så det var lika bra att börja på en gång tyckte vi. Samtidigt passade vi på att rensa i vårt förråd, prylar vi har haft ståendes där sedan vi sålde vårt hus 2016… Vi hittade en del att slänga ut. Samtidigt vill vi behålla vissa saker såklart, även att vi inte kan få in dem i en bil just nu.

Fördelen med att vara på landet är att man kan elda upp en del papper och annat brännbart, och detta är en favoritsysselsättning för Herr Ritzén. Här är han i sitt esse liksom….

Utslitna kläder, kuddar, örngott, handdukar osv… Jippi! Någon har haft roligt idag. Solen sken och vi har haft en fin dag här i Småland. Dock kallt i morse, och kallt nu ikväll. Fortfarande ingen vidare värme, men vi får behålla Nisse ett par veckor till troligen, så vi har det varmt och gott ändå, oavsett var vi står.

Gullan då?

Jo, jag ska berätta om henne. Men inte riktigt än. Allt måste gå i lås först, bilen ska fixas till innan vi får byta och det lär ta en stund. Främst med tanke på uppvägningen som egentligen bara handlar om papper och besiktning. Men det är det som tar tid. Vidare ska hon fixas till enligt våra önskemål, servas och rekonditioneras innan hon blir vår. Så tålamod är det som gäller just nu… inte min favoritsysselsättning. // Jeanette

2 reaktioner på ”Tillbaka i Sverige

  1. 😊 tålamod det är speciellt, hitta annat att tänka på och göra under tiden framöver. Hund pass! Vad de hittar på 😊 / Boris

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.