Livet går vidare

För oss som fortfarande lever och mår bra måste livet gå vidare. Här har vi inte varit vidare sysslolösa senaste tiden. Begravning, boupptäckning, tömning av lägenhet. Vem ska ha vad? Och var gör vi av resten? Har vi sagt upp allting nu? Var gör vi av rullatorn? Många frågor har det blivit, men allt löser sig såklart.

För vår del som inte har ett fast hem, måste vi nu skaffa ett förråd till. Det blir lite saker som jag gärna vill ha efter min mor, varav en del möbler. Just nu kan vi inte ställa dem i något hus, utan vi har fått hitta ytterligare ett förråd. Kanske att vi kan få plats även med de prylar vi redan har inhysta i ett annat. I så fall blir det till att flytta dessa så småningom… mer jobb. Vi vet inte ännu hur mycket vi får plats med.

Som det ser ut nu tänker vi att vi troligen kommer vilja ha ett ”fast hem” igen så småningom, och då kanske det är bra att ha lite möbler. Och just nu har vi endast en sängstomme utan madrasser, några lampor och 6 stycken stolar… Så nu får vi lite till som arvegods. Även lite annat smått och gott som man gärna vill spara, som kan komma till användning eller bara som minne.

Hålla nere ägodelarna

Jo, det var ju lite av vitsen med att bo i husbil. Inte så mycket prylar. Ändå tycks det fylla på igen… Men, som sagt, det blir ett förråd till. Inget vi kommer använda just nu. Hur länge vi har lust att bo i bilen vet vi inte idag, det kan bli flera år till eller också inte. Just nu har vi inga planer på att lämna den i alla fall.

Frågan just nu är mera om vi behöver skaffa ett släp eller en liten personbil. Något av det måste det bli om vi ska kunna jobba med måleri. Det krävs verktyg och annat, och allt tar plats. Inget som tillhör måleriet kommer få plats i nästa husbil. Som tur är sitter det en dragkrok på nya bilen, och vi får dra släp upp till 750 kg. Så det är ett alternativ. Dock äger vi inget släp idag… Nåja, vi får klura vidare på den.

På landet

Vi trivs på landet. Oftast i alla fall. Just nu bor vi granne med nötkreatur, hundar och doft av koskit. På en riktig bondgård med andra ord. Vi hör ingen direkt trafik, utan det är ganska tyst och lugnt här, vilket passar oss bra. Dock har vi vaknat till mindre mängd snö vid två tillfällen och nu säger man att det ska snöa igen i natt. Det har gått åt en del gasol redan, trots att vi även har ström på bilen just nu.

Hjorten på bilden såg vi för några dagar sen, det var en hel flock men de var inte så värst intresserade av att bli fotograferade.

Vi uppskattar våren mer än vintern faktiskt. Men den tycks dröja ännu ett tag. I förhandlingen med nya bilen försökte jag få med ett täcke till framrutan i affären, men det gick inte enligt säljaren. Så jag har beställt ett via internet istället, för att vara förberedd så fort vi får bilen. Just nu känns det som det kan behövas…

Nya bilen förbereds

Säljaren har ringt och meddelat att bilen nu görs i ordning enligt våra önskemål. Den har fått installerat sina litiumbatterier och en omvandlare bland annat. Man väntar nu bara på papper för uppvägningen, det är det som tar tid. Vi får snällt vänta. Men visst, ska det nu bli busväder känner vi kanske inte för att ge oss ut på vägarna riktigt än ändå. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.