3:e bilen gillt

Kan man ha för många bilar? Det beror nog på vem man frågar…

Denna veckan har gått åt till att jobba och handla prylar. Dyra prylar tydligen. Dan och jag har varit på olika håll hela veckan, vilket har gjort att vi har varit tvungna att ha varsin bil. Inga problem när man har en sådan pärla som Gullan, såklart. Men, vi är ju faktiskt rädda om vår pärla och vill helst inte smutsa ner henne invändigt med färg och annat. Risken finns att det blir så när man sitter i sätet med målarbyxor och har prylar drällandes invändigt.

Renault Kangoo Maxi

Så vi tog beslutet att köpa oss en ny bil igen… En riktig firmabil den här gången. En bil som är gjord för att kunna hysa prylar bak i skåpet, och som inte är ömtålig alls. Inte största varianten, men heller inte minsta. En mitt-i-mellan-bil kan man väl kalla den. Inte ny men heller inte vidare gammal. Fint skick och vettigt pris tyckte vi. -16 års modell och knappt 6000 mil. Den borde hålla ett tag. Så nu har vi alltså 3 bilar….

Det betyder alltså att den gamla Saaben från -01 blir min jobbar bil, istället för Gullan som jag har fått åka runt i hittills. Min arsenal av prylar är ganska minimal än så länge, så den bilen räcker till mig. Dock har Gullan AC, vilket Saaben inte har längre… Typiskt!

Nästa pryl…

Ser man på bilden ovan. Den kom i tre paket, mycket mycket välpaketerade. När jag såg paketen tänkte jag att där måste fattas delar, en hel soffa kan inte få plats där. Men det gjorde det. Nästan i alla fall. Typiskt nog var det en gör-det-själv byggsats. Något vi verkligen längtade efter i 26 graders värme efter en tuff dag på jobbet… Eller inte.

Hur som helst så gav vi oss i kast med att montera den direkt under kvällen igår. Ungefär 100 skruvar eller liknande skulle skruvas ihop. Nåja, vi resonerade som så att det är ju trevligt att komma hem och sätta sig i soffan fredag kväll och göra ingenting. Hellre jobb på torsdag kväll då.

Loungegrupp med dubbel inbyggd förvaring 

Bara att börja bygga. Vi la i princip hela kvällen på projektet och när vi var nästan färdiga enligt instruktionsboken, visade det sig att det fattades delar. Såklart 😕

Det skulle vara med 2 stycken pallar, varav den ena gick fint att sätta ihop. Men den sista, när delarna nästan var slut, fick vi inte till. Det saknades 2 stycken sidostycken.

Det lär väl dröja innan vi får de delarna antar jag. Kundtjänsten har såklart stängt såhär en fredagseftermiddag och svarar förmodligen inte förrän nästa vecka. Hur som helst, här är en bild på de delarna som vi faktiskt fick ihop. Den står under tak och vi hoppas på många fina kvällar här framöver. Bäst passar den för småväxta personer egentligen. Den är väldigt låg, tycker vi. Men visst, ett par reglar undertill löser väl det…

Mera nytt

När vi ändå håller på att shoppa så tyckte vi det var lika bra att beställa lite nya t-shirts till firman också. Vi måste ju göra lite reklam för oss.

Färdighandlat

Ja, nu får det räcka med dyra inköp. Fast möjligen vill vi ha dit loggan på bilen med… Och så var det ju nya däck till Saaben också som skulle inhandlas… Aldrig blir man nöjd 😂

Nåja, nu tar vi helg och passar på att vila oss lite. En tur med Gullan blir det imorgon, kanske ett dopp i sjön med. Vi får se. Men vädret är ju lätt ljummet just nu, så helt omöjligt är det inte. // Jeanette

En reaktion på ”3:e bilen gillt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.