Det mobila livet

Var dig själv…

…alla andra är upptagna.

– Oscar Wilde.

Vi har ju då bott på hjul under närmare fyra år, men det är först nu (1/2-20) som vi faktiskt blivit mobila. Att gå från en stillastående husvagn, med stort tält och altan med utemöbler, paviljong och riktigt trädäck till Husbil kan ju låta som en ganska enkel flytt. Men faktum är att vi har fått ge avkall på en hel del prylar.

När vi sålde vårt hus 2016, fick vi göra oss av med i princip alla möbler. Vi sparade ett vitrinskåp, ett matsalsbord och två byråer som fick bo i tältet. Vidare sparade vi våra stolar, en sängram, en kristallkrona och lite andra lampor, två golvlampor, ett par mattor och en gammal sjömanskista fylld med fotografier. Vidare köksredskap och porslinet, lite sängkläder, pärmar och personliga tillhörigheter som vi inte vill slänga. Kort och gott det nödvändigaste för att starta upp ett fast boende igen om vi skulle vilja.

Magasinering

Dessa saker är idag magasinerade. Där står även våra golfbagar i väntan på våren. Det är tänkt att de ska få flytta ut i husbilen och följa med oss ut i världen sen.

Nu fick vi då fylla på förrådet ytterligare, för allt som vi samlat genom åren i husvagnen fick alltså inte plats i Husbilen. Och vår bil är inte liten alls, tvärtom, det är en ganska stor pjäs med mycket lastvikt och mycket utrymmen. Men av någon anledning lyckas man få för mycket prylar, och vi insåg ganska snabbt att här krävs ytterligare en rensning.

Möbler har fått flytta

De stora sakerna, husvagnen, tältet, paviljongen, taket till husvagnen (vi har haft ett extra yttertak som skydd), kyl och frys, vitrinskåp, byrå, matsalsbord med platsstolar och dynor, bordsugn, två fortöljer med dynor, utemöbler, utelampa och tralldäck har vi sålt. Även en av våra bilar och en av våra cyklar har fått flytta till nya ägare.

Vi har kunnat ta med oss ett hopfällbart bord, 4 hopfällbara stolar och grillen i möbelväg. Thats it! Och Dans racercykel får följa med också. Vi har ytterligare två cyklar som står i ett förråd på Gran Canaria, kommer berätta om det senare.

Mycket har fått åka på tippen, saker som varit utslitna och inte värda att spara. Tex. gamla kläder som man tydligen inte slängt när man köpt nya.

Nyinvesteringar

Vissa saker har vi fått köpa nya, saker vi inte behövt när vi stått still, men som nu kändes nödvändiga. Som en vattenslang, då bära vatten i kannor hela tiden inte känns relevant eftersom tanken är så stor. Och en extra toatank tyckte vi med var viktigt. Vidare ytterligare en elkabel. Plastbackar har det blivit ett gäng, att förvara mindre prylar i, likaså 15 liters hopfällbara plastdunkar till vatten. Och till dem en tratt. En mindre spade och flera murarhinkar eller snarare lådor att förvara skor och Dans målarutrustning i (nystartad målerifirma).

Vi har även bytt ut allt porslin, i vagnen hade vi tex. kaffemuggar, dricksglas och vinglas. Nu blev det plast eller melamin. Allt utom två kaffemuggar. Gratängform och pajform har vi också köpt nya, i tåligare material än porslin. Tallrikar och skålar i melamin har vi haft hela tiden. Däremot fick traktörpannan, stekpannan och våra ”riktiga” knivar och bestick följa med. Likaså en ordentlig skärbräda i trä.

En stavmixer, ett strykjärn, en äggkokare och en elvisp har fått följa med. Vi har slängt ut vattenkokaren och kaffebryggaren, då de drar alldeles för mycket ström. I stället kokar vi vatten på gasolspisen. I husvagnen hade vi tillgång till ström hela tiden och stod på 16 Ah säkring. Det gjorde att vi inte behövde bry oss nämnvärt om elförbrukningen. Nu blir det annorlunda, och man får tänka till lite extra. Ibland kommer vi ha tillgång till ström, ibland får vi lita till våra batterier.

Vissel-Johanna

Något vi inte har ännu så är det organisering i garaget. Där behövs någon form av hyllplan. Och någon utematta under markisen har vi heller inte skaffat oss ännu. Kanske blir det ett vindskydd med framöver. Vi har även tänkt att investera i en liten tvättmaskin till garaget, då vi har en utedusch där. Just nu tvättar vi på boplatsen eller på campingen. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.