En gång var vi vanliga…

Vi var 24-25 år när vi träffades, 2001. båda hade jobb och jag hade med en unghund in i förhållandet. Vi flyttade ihop redan efter några månader och levde som man gjorde i den åldern. Festade och umgicks med vänner och hade roligt. En katt flyttade in från ingenstans, och efter det blev det flera katter. En häst fanns med i bilden under en period.

2002 åkte Dan till Kosovo på FN-tjänst. Han började sin utbildning i Sverige tidigt på våren och åkte sen ner till Kosovo i juni. Missionen varade i 6 månader så han var hemma igen strax innan jul. Det var en prövning för vårt nya förhållande, men det gick bra. Har för mig att det var ett telefonsamtal i veckan som gällde, och vidare fysiska handskrivna brev. Inga sms eller facetime där inte…

Dans Kosovo-kängor

Under 2003 köpte vi en liten villa på landet. Vi hade båda en vision om att där skulle vi bo, båda är uppvuxna på landet i mindre byar. Det tog ca. 10 min att åka in till jobben i stan.

Men nej, där skulle vi inte bo. Inom ett år insåg vi (eller mest jag kanske) att det inte var rätt plats för oss just då. Beslutet togs: Sälj och köp nytt hus i stan istället. Det var ju där vi skulle bo! Nära till jobb, affärer och ja, ni vet. Allt annat. Och dessutom närmare till golfbanan som då var ett ganska nyfunnet intresse.

Sagt och gjort. Vi sålde, fick mellanlanda i ett par olika lägenheter i stan innan ”vårt” hus dök upp på marknaden. Detta var 2005, och under stormen Gudrun satt vi i en mindre lägenhet och sa: ”vilken tur vi inte bor kvar på landet”. Enorma skador på skogarna runt oss.

Dan tapetserar 2016

Målare Dan

Bilden visar Dan som lägger till en ny fondvägg i vårt tv-rum, strax innan vi säljer huset 2016. Men när vi köpte 2005, så helrenoverade vi hela kåken från topp till tå. Dan är utbildad målare i botten, och han är den som satt alla tapeterna i huset, liksom målat taken och badrummet. Jag var den som målade lister…. Snickeri, VVS och montering av kök fick vi hjälp med. Utvändigt och på altanen målade vi båda.

Ny fondvägg 2016

Pysslare

Vi är väl båda lite estetiskt lagda, och gillar att pyssla. Dan främst med sin musik (Ironic Sweden) och jag med lite allt möjligt. Måla tavlor, gärna udda som ingen annan gör… vika böcker, skapa mindre föremål på olika sätt. Skriva är en favorit, många dagböcker har det blivit genom åren. Måla om möbler, virka, sticka osv.

Så det har blivit en hel del pyssel under dessa åren då vi bodde i villan i stan. Att sen lämna dessa ytor gjorde att vi fick mindre plats att hysa ”pysselprylar”, och jag har fått ge avkall på en del saker. I en husvagn finns inte platsen helt enkelt. Men ett akvarellblock och svarta pennor finns det alltid plats för, så en och annan ”bild” har det blivit även senare.

Jag tycker det är väldigt avkopplande att slå på en ljudbok och samtidigt måla. Det har blivit många böcker genom åren. Främst inom personlig utveckling, men även en och annan deckare.

Egentillverkad tavla och rosor av kaffefilter

Herr och Fru Ritzén

Under 2015 började det krypa lite under skinnet. Det var dags att göra något mer med livet. Visst var det fint att bo i villa, spela golf och resa utomlands då och då. Men vi saknade något. Rastlösheten kom krypande. Planen började ta form….

Efter 14 år tillsammans tyckte vi det var dags för ett bröllop. Egentligen mest för att vi resonerade om utlandsflytt och insåg att saker och ting går mycket smidigare om vi blir ”herr och fru”. Och vi planerade i den ordningen att vi gifter oss i villan, säljer huset, flyttar till husvagnen, sparar pengar och flyttar sen utomlands.

Sagt och gjort. I september 2015 samlade vi enbart familjen och en vigselförättare och vigdes på vår altan (eller uterum). Det var inget påkostad bröllop alls, och all utsmyckning gjorde jag själv. Till exempel gjorde jag min bröllopsbukett av kaffefilter….

Det tog såklart ett tag att få den färdig, så en hel del timmar kostade den. Dock ytterst lite pengar. Vidare gjorde jag ett antal andra blommor till bordsdekoration.

Familjen hjälpte till och bröllopet blev mycket lyckat, precis så som vi önskade. Vi var nöjda, och det var dags att gå vidare med planen.

Under sommaren hade vi målat om huset utvändigt, bytt lite tapeter invändigt och fixat till allt som gick att fixa. I mars 2016 sålde vi, och under våren hade vi garageloppis och rensade så mycket vi kunde. Saker skulle till tippen, säljas, åka till husvagnen eller magasineras. 2 månader av hårt arbete.

Phu. Vi var helt slut. Men lyckliga och nöjda med vårt beslut. Efter flytten såg vi fram emot en lugn sommar, där vi kunde planera för vidare framtid. Vi skulle ju till Gran Canaria… // Jeanette

3 reaktioner på ”En gång var vi vanliga…

  1. Pingback: Pyssel och skatt på plast – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.