Dagens Garv….

Vi är ju helt klart fortfarande nybörjare på just HUSBILSLIV…

Bestämde oss för att lämna vår boplats i fredags för att åka tillbaka till vår camping över helgen med husbilen.

Det blev enklast att jag hämtade upp Dan efter jobbet, vi skulle ändå på det hållet. Så det blev så att han lämnade sin lilla personbil på jobbets parkering över helgen. Vi skulle ju ändå passera där på vägen tillbaka, så vi kunde ta med den då, allt för att spara lite resväg.

Kommer ut till campingen och sover två nätter där, innan vi vänder tillbaka till vår boplats på andra sidan stan, ca 4 km utanför. När vi kommer fram spolar vi av bilen, tömmer gråvattnet och backar upp bilen på klossar och kopplar på strömmen. Plockar fram och installerar TV, vi får söka upp kanalerna på nytt.

Kort och gott, det där som man gör när man stannat och boar in sig. Tar fram lampor och prylar lite här och där. Vi lagar middag, tittar på TV och går och lägger oss.

Måndag morgon

Första tanken som slår mig när jag slår upp ögonen är BILEN!

Men herre gud, vi GLÖMDE BILEN! Bilen står kvar i stan, Dan börjar jobba klockan 8. Det är snart… Dan är redan uppe, och sitter i godan ro med sin kaffe.

Jag frågar lite försynt om han har tänkt på hur han ska ta sig till jobbet…. Öhhh, nä…. Aj Fan, bilen! Vi har glömt bilen…!

Inga problem

Nu hann det aldrig bli något problem, just idag passade vår vänliga grannes schema perfekt med Dans, så han fick åka med in till stan. Det blev mest bara ett ordentligt ”gapflabb” nu på morgonen 🙂

Och självklart går vår husbil att köra, men alla som åker just husbil vet att man inte åker så på ”två röda”. Lite fix är det alltid innan man kan starta och ge sig iväg. Framförallt när man som vi inte ens hade diskat sedan igår kväll, och hade prylar överallt.

Lever i framtiden

Kanske lever vi redan i framtiden, då vi inte längre äger någon liten peugeot, vad vet jag? Hur som helst lyckades vi båda fullkomligt förtränga vår bil, vi åkte som om vi bara hade husbilen att hålla reda på. I själva verket har vi ju två bilar att hålla reda på….

Jag bjuder på den, och hoppas kunna locka fram något litet leende här och var 🙂 // Jeanette

4 reaktioner på ”Dagens Garv….

 1. Hej Trevligt att läsa om Er vistelse på Gran Canaria.
  Vi är ett par som gillar Cran Canaria på vintern, men nu har vi skaffat hund och skulle gärna vilja höra hur ni gick tillväga och bemötandet på Gran Canaria.
  Var det svårt att hyra bostad med hund ?
  Kunde ni åka buss från flyget med hunden ?
  Taxi, fungerar det ?
  Mvh
  Sven Olsson

  Gilla

  • Hejsan, kul att höra! Det var inte jättesvårt med bostad, men visst är man begränsad. Man måste vara tydlig med att man har hund med sig, men vi bodde på två olika ställen, med olika mäklare och det gick fint. Buss kan jag inte svara på, vi åkte endast taxi med hunden. Det gjorde vi däremot ganska ofta, och det var aldrig problem. Dock åkte hunden alltid i bur i bilen. Vi frågade alltid innan, och chauffören sa alltid okej. // Jeanette

   Gilla

 2. Så kan det gå! Klart ni redan lever if ramtiden, förbereder er för ett liv med bara husbilen. 😀 Bra det löste sig med grannen, kanske det var er mijlömedvetenhet som gjorde att bilen fick stå en extra dag!

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Lär känna husbilsbloggarna – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.