Funktionstest

Nu är det dags att verkligen testa gränserna tyckte vi. Tidigare har vi stått 5 dygn helt utan el, nu ska vi se hur länge vi klarar oss. Eftersom vi nu står parkerade jämte en el-stolpe på Kattugglan är det bara att plugga in strömmen när vi måste. Men nu får bilen klara sig på gasol och solceller, så får vi se hur länge det går. Idag tisdag, är vi inne på 4:e dygnet.

Vi drog ur sladden i fredags eftermiddag när vi gav oss iväg på en helgtur, och kom tillbaka i söndags eftermiddag utan att ha i sladden igen.

Det blir några mil

Även om man bara tar en ”kort” tur blir det fort mil på mätaren. Men vår bil har ännu inte passerat 800 mils-strecket. Den kommer göra det inom kort, men vi har kört ytterst lite sen vi köpte honom. Han hade gått ca 735 mil när vi hämtade honom, vilket är ganska unikt för en 10 år gammal bil. I inlägget ”lär känna husbilsbloggarna” finns info om varför.

Man märker att ju mer man kör, desto säkrare blir man. Såklart. Vi skulle in och fylla gasolflaskorna i fredags, och skulle då pricka in ett grindhål och sedan svänga runt på gårdsplanen utan att riva ner staketet med bakänden. Men han har förvånansvärt bra svängradie för att vara så stor, tycker jag. Så det gick bra. Sen har vi ju även back-kamera som fungerar utmärkt om det bara är torrt ute.

Hunden kör?

Nej, det är inte hunden som kör. 😆 Hon åker i sin väska som i sin tur är bältad på vår tredje pilotstol. På bilden står hon och kollar på mig när jag tömmer grå-vattnet innan vi ska ge oss iväg. Vi har ett avlopp för både grå-vatten och toa-tömning några meter framför där vi står parkerade, liksom vattenkran och sopsortering.

Så innan vi åkte tömde och fyllde vi tankarna. Batterierna var också fulladdade och gasoltuberna påfyllda denna gången, så nu var det bara att hoppas på sol. För med sol vet vi att vi klarar oss bra, däremot vet vi inte hur mycket det faktiskt laddar utan direkt solljus.

Det är väl lite det vi vill testa nu. För sol lär det knappast vara varje dag här i Småland. 😜

Bilden nedan är tagen hos föräldrarna i lördags.

Så länge solen lyser ordentligt laddas ju batterierna bra. Och även när man kör laddas de ju. Så när vi kom ”hem” söndag eftermiddag hade vi fulladdade batterier igen. Vi fyllde på vatten och tömde tankarna igen, så när vi sen parkerade var vi ”fullkittade”. Eller nja, lite gas har det såklart gått åt i helgen, för nätterna är ju fortfarande kalla.

Smutsig bil

Det fick även bli en tvätt av Nisse, han hade lyckats bli lite skitig trots att han mest stått stilla. Lite meck är det allt att nå upp, tur man har en stor stark karl. 😘

Biltema-schampo

Vårt schampo hade givetvis tagit slut, och vi hade missat att köpa nytt. Låna av grannen fick det bli. Och det var sådär faktiskt, biltema-schampot. Vi behöver nog ha något tuffare än så. Det blir mycket ränder på bilen när den står still, och det krävs nog lite hårdare tag för att få rent. Vi skulle behöva råd från någon erfaren ”biltvättare” som vet vilket schampo som tar dessa ränder utan att vara alltför miljöfarligt. Vet du? Lämna gärna en kommentar.

Det är inte så att vi tvättar bilen i tid och otid, men någon gång måste man ju. Oftast spolar vi bara av honom med vatten. Men det blir inte riktigt rent, så någon gång då och då skulle vi behöva ett ordentligt medel. // Jeanette

Nytvättad Nisse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.