Vad väger Nisse?

Det är en fråga vi har ställt oss sedan vi köpte honom. Men att åka och väga har inte blivit av. Inte förrän nu. Vi har en skrothandlare i stan och lånade deras våg, där de väger sina egna lastbilar.

Den stulna bilen

Registreringsbeviset har lite udda siffror, och eftersom vår bil varit stulen under längre tid, har den även blivit omregistrerad i Sverige.

Jag skrev om det tidigare, men tar upp det igen. Det är också därför den inte gått mer än dryga 700 mil när vi köpte den, och plasten låg kvar på madrassen.

Bilen blev alltså stulen 2010-2011 någon gång. Den fördes ur landet och hamnade i Polen vad vi vet. Där stod den sedan stilla i en lada eller liknande, tills den hittades igen 2019. Man tror att det är ett försäkringsbedrägeri, och dåvarande ägarna som var en bilfirma, gick senare i konkurs.

När bilen hittades tillföll den Santander bank, som sålde den till Kvarndammen. De auktionerade ut bilen och firman vi köpte bilen av, vann auktionen.

Vem registrerade egentligen?

Någon har haft bilen till besiktning och gjort en ny registrering på den, för bilen vart avskriven från alla register efter några år som försvunnen. Vem som gjort detta vet vi inte, men pappren säger att bilen väger 6367 kg (tjänstevikt).

Och att totalvikten är 6700 kg. Alltså en maxlast på 333 kg. Enligt registreringsbeviset.

Detta visste vi när vi köpte den, men säljaren menade att det stod fel i pappren. Han äger nämligen en mer eller mindre exakt likadan bil i samma årsmodell. Och den bilen väger drygt 5800 kg, vilket ger närmare 900 kg lastvikt.

Hur tänkte man där?

Hur man har tänkt när man registrerade bilen är en gåta, för det känns som om de faktiskt inte vägt bilen alls. Och även om man skulle ha vägt den med fulla tankar, både färskvatten och grå-vatten så skulle de inte komma upp till den vikten i alla fall.

Nu vet vi

För nu vet vi vad han väger, och det inklusive en vattentank på 70 %, ca 210 Liter. Och inklusive ALLA våra ägodelar. Garaget är i princip fullt och alla skåp och lådor belamrade med diverse kläder och prylar. Och vi väger ändå mindre än vad som står i pappren.

6200 kg närmare bestämt. Inklusive mig och hunden…

Det är alltså 167 kg under bilens egna vikt…. Gör om det om ni kan! 😂

Vi har alltså 500 kg till godo som det ser ut nu. Vilket känns tryggt när man är ute och åker såklart. Vi har inte golfbagarna eller Dans målarverktyg i garaget just nu, de bor i den lilla personbilen för tillfället. Men de kan ju lätt åka med viktmässigt.

Vi har även pratat om att installera en tvättmaskin i garaget, då vi har både eluttag och vatten där. Kanske en sådan liten portabel tvättmaskin i plast, som är gjord för just husbil. Men med dessa viktmarginaler kan vi kanske välja en lite mer robust maskin istället. Vi får se hur vi gör. // Jeanette

En reaktion på ”Vad väger Nisse?

  1. Pingback: Gasolen slut – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.