Flera jobb

Många som väljer den här livsstilen som vi har gjort, gör det för att kunna gå ner i arbetstid. Andra är pensionärer och behöver inte längre jobba. En del jobbar heltid men njuter av friheten att kunna flytta sig när man själv vill. Andra jobbar deltid och klarar sig bra på det.

Alla är vi olika med olika mål. Vårt mål med husbilslivet var från början att kunna jobba mobilt för att kunna flytta på oss. Vi har kommit en god bit på väg, men är inte riktigt framme än. För mig har det alltid enbart handlat om att jobba deltid, och Dan kan också tänka sig det framöver. Här hänger det väl mest på hur mycket vi behöver jobba för att få det att gå runt.

Pengar in 💵

Man måste ju ha pengar för att leva, som bekant. Men det är inte bara pengar man måste ha. För även om vi hade miljoner på banken så skulle vi ändå vilja ha någon sysselsättning. För att bara vara rik och inte behöva jobba, det är inte tillräckligt för oss. I alla fall inte i längden. Något måste man göra, och man behöver få känna sig behövd någonstans. Man behöver ha något mål. Därmed inte sagt att man måste jobba heltid.

I dagsläget har Dan nu jobbat en månad på sin nya arbetsplats, där han då är anställd på heltid. Vidare drivs den nya målerifirman vid sidan om, mestadels på helgerna. Så det blir till att jobba extra för tillfället. För hans del, alltså.

Den lilla penseln 🖌

För min del ser det lite annorlunda ut. Jag pluggar ju fortfarande, även om jag nu nästan är klar. Teorin är avklarad och jag har endast provklient kvar, innan jag är färdigutbildad samtalsterapeut. Men förutom det så hjälper jag honom i hans firma med det jag faktiskt kan göra. Som bokföringen, och att måla med liten pensel. Till exempel snickerierna.

Mina timmar är inte lika mycket värda som hans, men de är fortfarande timmar och arbetskraft. Det ger mig något att göra, något jag tycker är roligt och som jag faktiskt kan. Han är utbildad målare med gesällbrev, jag har endast gått i hans skola. Men jag har gjort det under många år nu, och har hunnit lära mig ett och annat.

Och Estet som jag är, så gillar jag allt ”pilligt”, allt från att måla fönster och lister, akvarell på papper till att virka med minsta nålen. Skriva rakt på ett blankt papper har jag heller inga problem med, eller att måla figurer på frihand. Det är den lilla penseln som är min vän.

Andra projekt

Det dyker även upp andra mindre projekt då och då, via nätet. Jag har kontakt med två olika internetbaserade företag, där det ibland poppar upp nya uppdrag. Under hösten-vintern jobbade jag med transkribering på svenska i ca 3 månader. Nu har det kommit ett liknande uppdrag igen, också under 3 månader. Fördelen med dessa jobb är att man själv bestämmer arbetstiderna, och de är endast på deltid.

Och vidare kan man jobba där man befinner sig, alltså är de platsoberoende. Även när vi bodde på Gran Canaria jobbade jag med dessa företag lite till och från. Och skriva, det är ju lite min grej. Jag gillar att skriva helt enkelt.

Nackdelen är att de är inte bestående, det går inte leva enbart på projektjobben. De kommer lite då och då, ibland är man kvalificerad för dem, ibland inte.

Inte helt mobila än

Innan vi vet hur mycket vi kan dra in på våra respektive firmor, får vi hålla oss till åtminstone en fast anställning i dagsläget. Min firma måste upp och rulla, vi måste ha tålamod med att det kan ta sin tid att få igång den. Ingen vet om det funkar, och i så fall när vi drar in tillräckligt med pengar.

Vi tror att det är lättare med måleriet, då det i dagsläget råder brist på målare. Om vi tänker oss bara i Sverige för tillfället, så finns det fastighetsbolag och nybyggnationer precis överallt. Även privatpersoner renoverar året om. Sen är det självklart en tuff tid för många just nu, så lite osäkert är det. Lite därför känns den fasta anställningen ganska bra just nu.

För även om vi längtar efter friheten att kunna se sig om i världen, så är ekonomin säker för tillfället. Även om mitt företag inte skulle generera en enda krona, så kan vi ändå leva fint på en heltidslön. Vi hoppas självklart det inte blir så, utan att vi båda kan jobba mindre tid och att vi båda får in inkomster i våra respektive företag.

Den som lever får se… som någon sa. 😏 // Jeanette

En reaktion på ”Flera jobb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.