Långhelg

Ja, den borde ligga framför oss alla nu. Eller i alla fall många av oss får möjlighet till en långhelg när helgdagen infaller på en torsdag, och fredagen blir klämdag. För Dans del är det exakt så det fungerar att vara anställd.

För min del kan jag ha helg veckan lång om jag har lust. Så är det ju att styra sin egen tid. Man jobbar när man har lust och är ledig när man har lust. Fast i ärlighetens namn så ser jag till att ha att göra hela tiden, i princip. Visst är det skönt att inte låta klockan väcka en på morgonen, gå runt i morgonrock halva förmiddagen osv.

Men förutom det så lägger jag mycket tid på min skola, det har jag gjort hela tiden. Vidare ska bloggen skötas, vilket tar en hel del tid. Foton ska tas och redigeras, inlägg ska skrivas. Självklart är detta helt frivilligt, och får göras när tid finnes. Inget inkomstbringande alltså, enbart nöje. 😀

Nya projekt

Och ja, nya jobb dyker upp hela tiden. Senaste projektet var ansökan till skatteverket om enskild firma. Denna gången till mig. Affärsplan skapas, och budget räknas ut. Flera dagars pyssel med det. Och till slut; godkänd F-skatt. Mer skatt till staten, och lite moms på det med. Inte heller detta var inkomstbringande…

Men, firma Ritzéns Onlineterapi är skapad. Nu kommer bara resten…. Ja, ja man får ta ett steg i taget. Men det är en god början för att så småningom stå helt på egna ben, utan att vara anställd någonstans. Och familjen Ritzén har nu två företag att hantera med allt vad det innebär.

Vidare lutar det åt ett projektjobb för min del, under några månader. Och det är faktiskt inkomstbringande. Och så har vi ju då måleriet…

Helgen är räddad!

För vår del blir det jobb hela långa helgen. Först måleri utomhus ett par dagar och sen tapetsering inomhus. Lördagen bjuder även på ett klientmöte för min del. Lika bra att blanda alla sorters jobb. 😂 Varför hålla sig till endast ett yrke, menar jag?

Det är lite här Nisse kommer in i bilden. Han är väldigt bra att ha i sådana här lägen, när jobben är utspridda. Nu ska vi åka på två olika platser, och därmed sparar vi in en himla massa restid. 2 dagar på ett ställe till att börja med, och ett antal mil ”hemifrån”. Vi tar helt enkelt husbilen och parkerar på uppfarten till kunden. Sover där och jobbar vidare dagen efter.

Vi har allting med oss, kan laga riktig mat under dagen, gå på egen toa och använda egen dusch. Det ”mobila måleriet” liksom… Himla smidigt.

Kameran redo

Jag har alltid kameran med mig överallt, eller egentligen är det ju mobilkameran jag använder. Men kanske hittar man fina vyer när man är ute på språng. Här kommer ett par bilder tagna igår kväll utmed den spegelblanka Lagaån. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.