Boplats Skillingaryd

Kristi himmelfärds dag och jobbdag för Ritzén. I onsdags tog vi vårt pick och pack och åkte till Skillingaryd på målarjobb. Vi tog ”firmabilen”. 😂 Vi skulle måla ett garage och underslag och vindskivor på huset. Tack vare Nisse, kunde vi åka upp dagen innan och parkera på uppfarten. Bilen ser lite malplacerad ut, men står jämt och fint och får lätt plats.

Så alltså blev boplatsen husets uppfart. Vi har inte kopplat in ström, batterierna var fulladdade efter resan hit och gårdagen bjöd på strålande sol. Totalt 2 nätter, och för allra första gången står vi på stenbeläggning.

Onsdagskvällen bjöd på vindstilla och behagligt väder, så vi passade på att kolla omgivningarna. Huset ligger i ett bostadsområde med grannar runt om, men bara ett par hundra meter bort fanns fin natur. Här fanns jättefina strövområden precis intill samhället, och vi tog en ordentlig tur med kameran i högsta hugg:

”Kolla, här växer det majblommor”, tyckte Dan:

Arbetsdag

Torsdagen bjöd på arbete från morgon till kväll. Vi hoppade båda i målarbyxorna, solen sken och resterande arbetslag stod redo. Totalt var vi 6 personer som målade och vidare en snickare som bytte ett par brädor och en som skötte marktjänsten med mat och fika. Vi trodde vi skulle behöva 2 dagar för jobbet, men blev klara på en dag tack vare duktiga arbetare. Kvällen bjöd på grillat och lite gott vin.

Ledig fredag

Eftersom vi blev klara tidigare än beräknat, blir det ”fri hopp och lek” idag, fredag. Solen skiner även idag, och vi befinner oss i ett ännu icke utforskat samhälle. Kanske blir det en tur på byn idag, innan vi styr kosan mot hemtrakterna och nästa projekt som väntar på oss i helgen. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.