800 mil

Då passerade vi 800 mil på mätaren. Inte så att vi har kört alla dem, vi har kört mindre än 100 mil än så länge med Nisse. Men han har enligt egen utsago, själv rullat över 800 mil nu. Enligt den inbyggda GPS:en i bilen så har han varit på ett par olika adresser i Polen och vänt. Han har även besökt flera bankomater…(!) Vem som satt vid ratten den gången är för oss okänt.

En bil som är inne på sitt 11 år och inte har rullat längre… Ja, det tycks faktiskt vara så. Sen hur mycket han kommer rulla i vår ägo, det återstår väl att se. Hittills har det som sagt inte blivit många mil, men nu blev det ändå några.

Boplats Ingelstad

Lite flängande har det då blivit denna helgen, och nu fick vi testa ytterligare en boplats. Visserligen bara för en natt, men det är alltid trevligt att hamna ute på landet. Ingen el denna gången heller, vi stod på kompisarnas tomt. Vi var där i ett tapetserarprojekt, och utöver det blev det grillat och sällskapsspel på kvällen.

Chillie och jag tog som vanligt en promenad i omgivningarna för att se oss omkring, med kameran i högsta hugg. Huset ligger inte långt från Lagaån, så vi gick ner dit och kikade. Till ”vardags” bor vi ju numera också utmed just Lagaån, men här var den betydligt bredare. Lite synd på vädret bara, bilderna blir ju inte lika fina som i solsken.

Svinet i skogen

Vi fick parkera Nisse på gårdsplanen, en stor grusplan. Omgiven av åkermark gav det en fin utsikt och gott om promenadvägar. Dock stötte Chillie och jag på ett vildsvin en bit in i skogen, så vi valde att vända och gå hem igen. 😮

Det var väl inte riktigt vad man väntade sig på promenaden, och just då var jag glad att hunden inte var lös. Om det fanns fler grisar i närheten vet jag inte, jag stannade inte för att ta reda på det. Men vi skrämde upp denna i alla fall, han grymtade och for in i skogen. Den var kanske 5 meter framför oss, så jag såg den tydligt. Någon bild hann jag såklart inte ta, och det blev heller inte så många naturbilder.

Regnet kom och gick, och även om det var uppehåll just under vår promenad, så blev vi ganska blöta om fötterna i det höga gräset.

Skogsmulle

Om vi får välja så trivs vi helt klart bättre på landet än i stan. Vi gillar lugnet och tystnaden betydligt bättre än trafik och buller som det blir i stan, eller om man står nära en större väg. Att lyssna på fågelkvitter och en porlande bäck till exempel, det känns väldigt avkopplande. Det blir ju så att man hör ljuden mer när man bor i bilen än i ett hus. Men just på denna platsen var det mest fågelkvitter vi hörde.

Och eftersom det är kompisar till oss som bor här, finns det säkert möjlighet för oss att återkomma och njuta av lugnet någon mer gång. Nu har vi återvänt till vår ordinarie boplats i Berghem igen. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.