Spara pengar

För ett tag sen så satt vi och diskuterade lite olika inkomstmöjligheter, hur man tjänar pengar helt enkelt. För oss så har det ju tidigare varit så att man har ett jobb att gå till och man får en fast månadslön. Gissar att det är så för de flesta, såklart. Men man kan ju jobba på olika sätt, som vi tagit upp tidigare.

Vårt mål har ju länge varit att vara platsoberoende, alltså kunna jobba från husbilen på ett eller annat sätt. Jag har ju länge gjort olika jobb från datorn, tex transkribera eller andra mindre skrivuppdrag åt olika webbaserade företag. Och nu framöver blir det samtalsterapi online för min del. Dan är ju mera praktiskt lagd, och jobbar hellre fysiskt med sitt måleri. Men även det tror vi kan funka mobilt, som sagt.

Hitta andra vägar

Sen kan man ju om inte direkt tjäna pengar, så ändå spara pengar, genom att se över sina utgifter. Ofta handlar man ju mer än man behöver, som bekant. Men även dessa ”fasta kostnaderna” man har varje månad kan man ju faktiskt minska genom att jämföra priser och byta till billigaste. Nu tänker jag på till exempel försäkringar, elpriser, uppvärmningskostnader, telefoner, TV, basvaror och mat. Sådant som de flesta av oss ändå vill ha i våra liv.

Under en diskussion om just kostnader kom det fram att kompisen fått en elavtal kampanj till sig från Göta Energi, vilka erbjuder både billig och miljövänlig el. Jag vart inne och läste på deras sida om just elpriser, och just nu erbjuder de även 500:- i matpengar vid nytecknande. De har fastpris under vintern, och rörligt pris under sommaren. Det har jag inte sett tidigare. De har även fastpris eller rörligt pris året om, vilket man nu vill. Men just att kunna byta halvårsvis var nytt för mig.

Då det rörliga priset har en förmåga att sticka iväg under vintern, kändes det här som en bra deal. Och just att man får något som tack när man tecknar nytt avtal, gillar jag. Ska man nu hålla nere kostnaderna tycker jag det är bra med sådana erbjudande. Klicka på länken här ovan, om du vill läsa mer.

Bara ett tips

Just detta erbjudande är ju inte för oss, då vi köper vår el från dag till dag, från plats till plats. Eller inte alls ibland då solen ger energi till oss. Men jag tänkte ändå tipsa om deras erbjudande, för kanske är det någon annan som går i elbytar-tankar, och då kan man kanske passa på. För vi har ju också haft hus och vet att man kan spara ganska mycket på att välja rätt el-leverantör.

För vår del är det ju mer gasolen som är intressant. Dock har vi inte så många valmöjligheter på den punkten när vi står där vi står. Vet att gasolen är billigare utomlands, men liksom med elen så går det ju inte att bunkra den. Man får helt enkelt betala efterhand.

Leta kronor

Kanske ska man inte snåla för mycket, men det är klart att om man sparar lite här och lite där på dessa olika utgifter, ja då blir det snart pengar av det. Pengar som man kan ha roligare för, tänker jag. Jag jämförde till exempel bilförsäkringar nu när vi bytte personbilen, och det skiljer faktiskt ganska mycket i pris på dem. Och då undrade jag direkt varför jag skulle välja en dyrare, när jag fick exakt samma saker för en billigare peng?

Och eftersom vi just nu beställer mat via internet, så blir det att man tittar lite extra på priserna. Jag jämförde två olika matbutiker, la exakt samma typ av vara i korgen, och kom fram till att det skiljde 150:- mellan de båda butikerna. Om jag handlar 4 gånger på en månad blir det 600:-, som jag kan ha betydligt roligare för. Bara en reflektion… // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.