Färgbyte och Geocaching

För att summera helgen så kan man säga att vi har tagit det ganska lugnt. Lite jobb för mig, dels ett klientmöte över Skype, dels lite målande. Dan har varit helt ledig denna helgen, för första gången på länge. Eller nästan i alla fall. Han fick ett musikvideo- uppdrag som han fick kika på, i egenskap av Ironic Sweden. Kanske blir det en video framöver. Han nämnde något om en hyllning till Anders Tegnell och TV-programmet Landet runt. Vi får väl se…

Mitt uppdrag var att byta färg från rött till ljusgrått på en plåtvägg. Det blev lite ombytta roller, han tvättade sängkläder och städade husbilen, och jag målade. Det är ju verkligen härligt med sol och värme, fast just när man ska måla plåt kan man inte stå i solen. Tidig morgon eller kväll fick det bli. Än är det inte helt klart, någon mer kväll blir det framöver.

Däremellan tog vi en längre promenad i skogen i det fina vädret, och såg ett antal ekorrar. Dock inga som ville vara med på bild. Däremot såg vi deras spår lite varstans i skogen, och de hade verkligen varit hungriga.

Njuta av livet

Vi tog en tur med personbilen och besökte två olika jobb-förfrågningar ute på landet. På vägen hem svängde vi inom macken och köpte glass. Fint att fika ute i solskenet. Sen fick vi frågan om vi ville följa med min syster på geocaching. Det var länge sedan nu, så vi hakade på. Det blev i närområdet, vi tog en tur utanför stan bara. Men hittade som vanligt fina ställen som man sällan eller aldrig besöker, och det blev lite fina bilder.

Att bara vara ute i naturen en stund är väldigt avkopplande och rogivande.

En fika till, nu i det gröna på medhavd filt med wienerbröd och kaffe. Chillie hittade en häst att skälla ut, och var lycklig över att få springa fritt lite då och då.

En lugn och skön helg helt enkelt

Precis en sådan som man önskar sig. En sådan som man längtar efter mitt i vintern när snön yr och man bara fryser hela tiden. Solen sken och picknick i det gröna i härliga omgivningar. Kan varmt rekommendera detta för den som inte ännu provat på geocaching-livet. Det ger en massa nya platser att besöka, och en hel del huvudbry också… 🤔 För helt lätt är det inte att hitta dessa gömda cacher.

Idag har vi besökt en hembygdsgård lång ute på landet, ett gammalt sågverk, en kyrka och en kyrkoruin bla. Platser man sällan besöker, men som har fantastiskt fina omgivningar. Det är detta vi kallar för livskvalité. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.