Wax on wax off

Veckan har flutit på mestadels i arbetets tecken. Förutom Dans fasta arbete, lite måleriarbete på boplatsen, lite transkriptionsarbete via nätet, lite pyssel i form av virkning med resultat grytlappar, och lite poleringsarbete på Nisse.

Vissa arbeten mer inkomstbringande än andra…. Tjänster och gentjänster, utgifter och inkomster. Allt blandat till en perfekt mix.

Just poleringen är inget vi gör själva, utan detta har vi lejt in firma Anders Berntsson till, då vi själva inte är fullt så professionella….

Men ett fantastiskt fint resultat, dock inte klar än. Men bilen var något risig i lacken, och det gör stor skillnad med poleringen. Framförallt motorhuven är grymt trist, så det är kul att se skillnaden. Likaså att faktiskt få ett riktigt skydd, bilen står ju faktisk ute i ur och skur. Solen gör sitt, och bilen behöver ett bra skydd.

Polering på hög nivå

Anders bor i Ljungby, vilket var smidigt för oss. Han kommer helt enkelt hem till oss med sin polermaskin och sina medel dels dagtid, dels kvällstid. Han har en enskild firma och jobbar när det passar honom. Perfekt för oss.

Idag till exempel hade bilen tid på verkstaden, så det var bra för oss att han hade tid på kvällen.

Inte helt lätt med bilder i solen, men tycker ändå man ser ganska bra vad som är polerat och inte. Framförallt klistermärkena framträder markant, dock svårt att se på bilden. Men hur som helst blir det väldigt bra, och vi är glada för att vi hittade denna duktiga polerare.

Verkstaden

Återigen har bilen varit på verkstaden för lite garantijobb. Trappan har varit en liten nagel i ögat ända från början. På något vis tycks det ha varit glapp i den, den har pipit när man öppnat dörren, ibland dagar i sträck. Ibland har den pipit under färd till och från.

Ibland har den inte velat fällas in när man tryckt på knappen, ibland har den inte velat fällas ut. Vilket ha gjort steget ut ganska högt…. och frustrationen hög då vi velat åka iväg, och trappan blankt vägrat fällas in…

Ibland kunde vi inte ha dörren öppen för det pep hela tiden, ibland pep den inte alls. Lite oregelbundet om man säger så. Nu har vi istället fått en ny trapp, som funkar alldeles utmärkt. Den lyder direkt då vi trycker på knappen, och framförallt, den är tyst. Den piper om den är ute när motorn är igång, vilket självklart är bra. En varning – ta in trappan. Eller om man öppnar dörren och trappan är ute när motorn är igång. Helt OK.

När motorn är avstängd och man öppnar dörren är trappan tyst. Tack, äntligen.

På bilden är vår egen patentlösning för hundens skull, varken tygbitarna eller tejpen ingick i trappan. 😀 // Jeanette

3 reaktioner på ”Wax on wax off

  1. Pingback: En liten tur i det gröna – Ritzéns Digitala Livsstil

  2. Pingback: Nedräkning – Ritzéns Digitala Livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.