Regnig födelsedag

6 juni och Sveriges nationaldag. Som då även är Chillies födelsedag. Hon blir 3 år idag och får väl nu räknas som vuxen hund. 🐶 Hissa flaggan gör vi inte, då det är lite dåligt med fästen för just flaggor på husbilen. 😂

Chillie 3 år

Nu regnar det idag, vilket gör att vi inte riktigt känner för någon utflykt. Annars hade vi kanske tagit en tur bara för att koppla av och vara lediga. Hittat någon bra plats som hunden kunde springa lös på, kanske letat lite geocachar. Men det får bli en annan gång. Vädret inbjuder inte heller till något måleriarbete utomhus. Istället har vi kikat på resmål under semestern. Inte direkt planerat, men ändå kollat runt lite.

När man nu framöver får lov att röra sig fritt i landet igen, så känner vi väl att vi vill passa på att faktiskt semestra i just Sverige i år. Det är nu många år sedan vi var ute och åkte med husvagn, och det är så många platser vi aldrig besökt.

Ställ-plats eller Camping?

Egentligen är vi inte mycket för just campingplatser. Generellt gillar vi att vara på lugna platser, och just campingar har en förmåga att vara välbefolkade. Hur det blir med det i år kan vi ju inte veta, men med tanke på att folk inte får åka utomlands i den utsträckningen som tidigare, så finns det väl risk för mycket folk på just campingar, tänker jag.

Återigen känner vi oss som nybörjare när man för första gången ska ut och åka med husbil istället för husvagn. Vi vet knappt hur det ser ut på campingarna längre, det var så pass länge sedan vi själva stod på någon allmän camping. Vi besökte däremot Båstad camping förra året, då vi har kompisar som står säsong där.

Just där fanns det gott om platser för stora husbilar, men jag gissar att det inte gäller alla campingar. Det kommer nog bli så att vi försöker välja ställ-platser i första hand. Eller fricampa. Men det vet man aldrig. Det är ju lite det som är tjusningen med husbil, man måste inte planera allt, utan kan ta dagen som den kommer helt enkelt. Och även ställ-platser har ju begränsningar på hur stor bil man har, alla tar ju inte in bilar över 8 meter. Nåja, det ger sig väl.

Faciliteter

Jag tänker att man mellan varven behöver komma åt vatten att fylla på, möjlighet att tömma grå-vatten och toa. Skulle det sedan bli oerhört varmt kunde det kanske vara bra med el om man står still längre tid, till AC:n. I övrigt behöver vi ingen el om vi kör lite då och då. Och solcellerna laddar bra, och även utan direkt solljus laddar de en del.

Toa, dusch eller diskmöjligheter har vi inget behov alls av. Det använder vi i bilen. Däremot kanske en tvättmaskin vid något tillfälle. Om vi inte har skaffat en egen maskin innan dess förstås. Vi får se när det kan bli. Ja, lite funderingar kring framtiden igen, eller mest den närmaste tiden egentligen. Vi ska i alla fall försöka ha lite semester i år är det tänkt.

Verkstadsbesöket

I torsdags tillbringade ju jag och Nisse en halv dag på verkstaden där man bytte trappan och vattenkranen i köket som läckte ner i diskhon. Killarna där berättade att de har haft en hektisk vår, man har sålt mängder av både husvagnar och husbilar. Många förstagångsköpare, så det lutar nog åt att det blir mycket semestrande ”hemma” i år. Att fricampa låter som en bra idé, så vi får väl se vad vi kan hitta för platser.

Bra och mindre bra

Tyvärr visade det sig när vi kom hem att kranen fortfarande läckte, fast denna gången under vasken. Så vi upptäckte det inte förrän på kvällen när vi skulle ha ut grytorna till middagen. Som tur var droppade det rakt ner i en gryta, så inget vatten hamnade på golvet.

Men verkstaden skickade ut en reparatör under fredagen, som gjorde vad han kunde för att lösa problemet. I spåren av Corona så är det inte helt lätt med reservdelar. Just Niesmann originaldelar skickas tydligen från Tyskland, och leveranserna verkar gå trögt just nu. Man hade bytt en porslins-del i kranen, men det fanns även en platsdetalj som möjligen också behöver bytas.

Över lag är det väldigt bra kvalitet på grejerna i bilen, Niesmann är ju en premiumbil. Men just dessa små plastdetaljer kan ju ställa till det. Det här är andra gången vi råkar ut för just plast-som-går-sönder. Förra gången var det i toaletten, och nu visade det sig finnas en plastdetalj även inuti vattenkranen. Spännande nästan jämt….

Gilla läget

Vi kan bara önska att saker återgår till det normala inom en inte alltför avlägsen framtid. Eller, så normalt som det nu kan bli. Världen kanske aldrig mer bli sig lik, och vi får väl hoppas att den ändrar sig till det bättre. Som husbilsåkare är vi i alla fall glada för att vi nu snart får lov att röra oss fritt. Hålla avstånd och tänka på hygienen är det nya tankesättet, och jag hoppas det har fått fäste hos folket.

Både Dan och jag har i år hoppat över ”vårförkylningen”, och har i övrigt hållit oss friska och krya hela vintern. Nåja, lite ryggont och pollenallergi har ju faktiskt förekommit. Men det är inget man kan beskylla någon annan för. Inget ont som inte för något gott med sig, eller vad man nu säger 😉 // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.