Fix och trix

Ibland behöver man hitta egna lösningar på saker och ting. En läckande vattenkran reder vi inte ut att byta själva, det får verkstaden göra. Likaså en krånglande trappa. Den nya trappan var ju inte direkt ”hundanpassad”, så då fick det bli utskurna mattbitar fastsatta med tejp. Detta hade vi även på den gamla trappan, vi flyttade bara med mattbitarna. Inte snyggaste designen, kanske hittar vi matchande mattbitar vid ett senare tillfälle. 🙂

Även inne i bilen har vi skurit till mattbitar och klistrat fast i trappen i sovdelen. Även dessa för hundens skull, så hon själv kan hoppa upp till sin korg som står mellan sängarna.

Vintertäcke

Vi har också investerat i ett nytt vintertäcke till framrutan. Kanske lite konstig tidpunkt att köpa ett sådant, men vi tänker att det även skyddar mot solen. Det fanns även solskydd att köpa, men vi kände att det blev för mycket med båda delarna. Och just vintertäcket kan vi ju faktiskt nyttja hela året. Det fanns även till sidorutorna att beställa, men vi valde bara till framrutan i första läget.

Detta täcket sitter med magneter och är lätt att både få dit ensam, och att ta av. Knappt 30 sekunder att få dit med hjälp av medföljande pinnen. Skulle det blåsa mer än vad magneterna orkar hålla, kan vi använda ”stormlinorna” som fanns med att fästa i alla fyra hörnen. Eller helt enkelt ta av det då.

Nu är det ju just ett vintertäcke, och meningen är ju att man ska hålla värmen bättre i bilen och därmed spara in på energi under kalla dagar. Även kondensen på insidan borde försvinna helt, även om den faktiskt minskade kraftigt när vi kom på att ha takluckan öppen även i vintras. Men säljaren menade att täcket klarar solen också, att det är gjort för att användas året om.

Vi upplever att det blir lite ljusare inne med täcket än med jalusiet i aluminium. Det skyddar för visso ganska bra mot solen det med, men visst känner man att det blir varmt. På bilderna visas jalusiet nere och sen uppe med täcket på utsidan. Vi upplevde även att det blev mer ”rymd” i bilen utan jalusiet nere. Just för att jalusiet sitter en bit innanför rutan.

Hade man valt ett mörkare täcke kanske det inte hade släppt in lika mycket ljus. Det fanns flera olika färger att välja på, och vi resonerade som så att om man ska använda det även på sommaren, så borde ett ljusare dra till sig mindre värme än till exempel ett svart.

Den trasiga gardinen

För några veckor sedan gick det sönder ett snöre i mörkläggningsgardinen i köksdelen. Den hade varit lite trög att dra upp redan från början, så troligen var snöret lite väl spänt.

Snöret gick rakt av en dag då vi skulle fälla upp skyddet. Det sitter ett myggnät som man drar nedåt och denna mörkläggningsgardinen dras uppåt. Dessa två kan mötas och krokas fast i varandra med hjälp av en klämma. Inget vi kom på direkt, istället muttrade vi över att det var så ljust i bilen på morgonen….

Så förra veckan då jag var på verkstaden, frågade jag om just gardinen. Var det besvärligt att byta den, eller skulle man laga den istället? Och självklart ska just denna sitta bakom en skiva, vilket gör att man måste montera ner en del av innerväggen. Inte helt lätt, alltså.

Men där och då, under vår diskussion, kom jag på att jag hade ju klämmor liggandes. Att jag inte kommit på det tidigare…. 😂 Ännu en patent-lösning som fungerar alldeles utmärkt! // Jeanette

En reaktion på ”Fix och trix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.