Nedräkning

To-Do-listan krymper. Vissa saker vill man ha fixat innan resan kan påbörjas. Resan bort från kalla landet Sverige, alltså. Eftersom vi haft lång tid på oss att planera, så har vi betat av saker i lagom sakta mak. Vi har packat vårt garage gång på gång, packat om och sorterat bort saker. Det har krymp, men är ändå ganska fullt om man säger så…

Eftersom vi valde att köpa el-scooters så fick vi möblera om igen såklart. Dessa tar stor plats och väger mycket. Vi har nu fått svar från företaget som sålde dem att de vill ta in och titta på den trasiga. De vill själva laga den och sedan skicka tillbaka den till oss. Men med tanke på att de tar en vecka på sig mellan varje mejl så känner vi att vi inte har tid med detta. Det skulle säkert ta flera månader innan vi fick tillbaka den.

I stället anlitade vi en cykelmekaniker och en teknisk kompis som löst problemet åt oss. Nu rullar båda maskinerna och vi nöjer oss med det. Hastighetsmätaren vet vi fortfarande inte om vi får en ny eller inte, eftersom de då inte svarar särskilt fort på mejlen…

Nisse besiktigad

Inga problem där som tur var. Han åkte rakt igenom. Eller kanske inte helt, han fastnade på bromstestet och fick motorstopp två gånger. ”Hm, den är visst lite tung” sa killen som körde… Ja, det är inte helt lätt att köra över någonting från stillastående, det har vi med märkt. Ska man upp på klossar till exempel, måste man ta sats först.

Men pappret vart blankt och gasoltestet gick fint det med. ”Bara att åka, vi ses nästa år”, sa han. Tackar, sa jag.

2 detaljer kvar

Nisse är nästan resklar, men inte riktigt. Vi har bestämt att byta framdäcken och har nu beställt dessa. Dock kommer de inte förrän i slutet på september, så vi får vänta tills dess. Och nästa detalj är den läckande kranen. Vi jobbar på att hitta någon som kan fixa den åt oss. Sen är Nisse klar. Möjligen att vi väger honom en gång till när vi väl är fullastade, vi får se.

Andra detaljer

Vi har fått ett grönt klistermärke till framrutan med miljöklass som man tydligen behöver i Tyskland. Vidare fick vi beställa nya ”blå kort” från försäkringskassan då våra vart för gamla. Och passen är nya och fräscha. Än har vi inte varit med om att man kontrollerat hunden när vi varit ute och rest, men hennes pass är i ordning det med. Om nu någon vill titta på det.

Vi har fått veta att man behöver 2 varningstrianglar och varsin reflexväst, så dessa är på plats. Liksom en alkoholmätare. Även en sats med olika munstycken till gasolflaskorna, ifall dessa är olika vid påfyllnad.

Bunkra

Vi har köpt på oss 8 kg hundmat bla. Inte för att man inte säljer Royal Canin utomlands, utan mer för att slippa leta efter djuraffärer. Eftersom det är torrfoder går det fint att bunkra detta. 8 kg för en chihuahua räcker ca 6 månader. Soppåsarna är gratis i vår kommun, så det tar vi med oss ett gäng av också. Även några burkar med toa-tabletter, dessa kan kanske vara svårare att hitta.

Tvål, duschkrämer, schampo, tandkräm, tvättmedel, diskmedel, diskborstar och disktrasor är annat vi köpt på oss lite extra. Allt detta finns såklart att köpa överallt, men eftersom vi har platsen och ändå klarar vikten känns det bekvämt att ha det nära till hands.

Vidare kommer vi köpa Gevalia pulverkaffe och snus, detta tycks endast finnas i begränsad upplaga, enligt vad vi har erfarit tidigare. Pulverkaffe finns såklart överallt, men just den sorten vi gillar kan man nog inte räkna med. Och snuset får ju egentligen inte säljas alls, även om vi vet att det finns lite här och där. Dock inte rätt sort…

Andra bra att ha- grejer

En extra toatank har vi med oss. Än så länge oanvänd, men kan kanske komma till användning. En 30 meters vattenslang, solskydd till markisen och täcke till framrutan. En extra strömadapter, grenkontakter, straps, silvertejp och andra tejper. Säkringar och lite olika verktyg, en vattenkanna och en tom spann. Inget schampo till bilen, då vi endast använder såpa för att skydda vaxet (för övrigt mycket lättvättad med just såpa), men en mjuk borste på skaft. Cykelpump, spännband, bläckfiskar och ett hopfällbart tvättstreck. Och våra nya golfbagar, som genast tog mycket mindre plats. Viktiga bra-att-ha prylar…. // Jeanette

3 reaktioner på ”Nedräkning

 1. Vilket härligt och spännande liv. 😊 Att lämna kalla Sverige låter ljuvligt. Som nya husbilsägare är vi nog än så länge lite fega och håller inom Sveriges gränser. Men en dag då så …..
  Fortsatt trevlig dag ! Åse

  Gillad av 1 person

 2. Hej
  Vi ett Pensionärs funderar även på att lämna Sverige ett par månader, och är lite nyfiken på hur ni gör med gasen?
  Är det samma system som i Sverige och samma kopplingar mellan flaskorna?
  Blir det Spanien , Portugal eller har ni ngn favorit.
  Hur tänker ni om Corona?
  Hur som helst vi kommer följa Er.

  Gillad av 1 person

  • Hej. Kul att höra. Tror det behövs andra kopplingar till gaspåfyllnad, vi har lite olika. Var vi hamnar får vi se, vi har inget klart mål än. Värmen lockar i alla fall. Angående Corona tänker vi att vi undviker folksamlingar och följer riktlinjerna. Vi känner oss trygga i bilen och bor gärna med avstånd till andra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.