Skogens Guld

Att få gå i skogen och njuta av tystnaden en kväll när solen skiner och det är vindstilla, det är livskvalitet, tycker vi. Det har blivit en del skogspromenader nu i det sista, för att leta kantareller. Och en del har vi hittat. Eftersom vi just nu bor granne med skogen i Toftaholm är det lätt att ta en sväng på kvällarna.

Naturen är vacker

Dessa dagar då temperaturen är lagom (tröja och långbyxor), vinden fortfarande ljummen och solen tittar fram, då trivs vi utomhus. Så har inte veckan sett ut hela tiden, det har även regnat en hel del. Men just för svamparnas del har det varit nödvändigt med regnet, de har satt full fart igen. För mig personligen har regnet mest varit blött… jag kan lätt leva utan. Jag kan också leva utan älglusen som hoppar runt i skogen, och fästingarna är heller inga djur jag gärna kelar med. Så heltäckande kläder krävs i skogen, åtminstone för min del. Men det är som sagt fridfullt.

Säsongen är över

Eftersom vi nu bott på camping hela sommaren, har vi också varit med på lördagslekarna. Det vill säga vi har spelat Mölkky. För tredje året i rad har det varit turnering och sista matchen spelades i helgen. Dan och jag som spelar i lag, kom på 3:e plats och fick mottaga detta fina pris:

Och här är Dan ”in action”, mycket koncentrerad för att slå ner högsta möjliga poäng….

För er som inte känner till Mölkky är detta en typ av sifferkubb, man kastar en pinne mot en hög andra pinnar med siffror på. Mycket roligt spel som engagerar en hel del av husvagnsklubbens medlemmar. Men nu är turneringen över för i år, fast det kan ju bli lite ”sällskapsspel” innan vi åker vidare. Och har vi ett eget spel som vi tar med oss för framtida bruk, kanske hittar vi några att spela tillsammans med framöver. // Jeanette

En reaktion på ”Skogens Guld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.