Lite nya prylar

Även om man som vi har ett litet hem, behöver man då och då förnya vissa saker. När vi flyttade in i Nisse tog vi med två stycken hopfällbara bord, bägge med redan många år på nacken. Vi tog även med 4 stolar, hopfällbara de med såklart. Stolarna hade vi köpt 2005, samtidigt som vi köpte vårt hus i stan.

Måste säga att det var förvånansvärt bra kvalitet på dessa, kommer ihåg att vi betalade 995:- för ett glasbord, 4 stolar, 4 dynor och ett parasoll. Glasbordet, eller snarare benen till bordet, hade gjort sitt, och åkte ut när vi flyttade i februari. Det hade tjänat som ”grillbord” på campingen. Men stolarna tog vi med.

Nu vart det då dags att byta stolar. Mest för att de gamla är lite för raka i ryggen för att kunna sitta bekvämt längre tid i. Inte för att de var trasiga. Men på dessa nya är ryggen fällbar, så man sitter bekvämare i dem. Inköpta på Jysk.

Lättviktsstolar

Vi köpte bara två stolar, och tur var det skulle det visa sig. Det är lättvikts-stolar, så de är lättare än de gamla. Men de är tar större plats ihop fällda, så vi hade inte fått plats med 4 st. Eller i varje fall inte i det facket vi vill ha dem i. Nu fick vi offra ett av borden, det mindre som syns på bilden under. Där syns även de gamla stolarna. Dynorna däremot behöll vi.

Vi förvarar bord och stolar i facket strax bakom framhjulen, vilket är genomgående under hela bilen. Däri har vi förutom våra två nyinköpta stolar och de två gamla, även vår nyinköpta matta och dörrmattan, sopborste, tvättborste på skaft, skaftet till vintertäcket, 4 dynor, elsladdar och en nyinköpt slasktank. Facket har en större lucka från andra sidan på bilen, och även en hylla på den sidan. Vi har även en låda med bla. dusch-drapperi till markisen (solskydd), pinnar att fästa markisen i marken med och lite annat smått och gott.

Varför slasktank?

I normala fall tömmer vi tanken direkt i ett avlopp, som de flesta andra husbilar gör. Vi har ett avlopp precis intill där vi bor nu, på Kattugglan. Så vi har inte behövt ha någon extra tank utvändigt tidigare. Men nu kommer vi flytta på oss, vi kommer byta boplats ett tag, och där finns inte tillgång till ett sådant avlopp. Istället blir det att vi får gå och tömma en mindre tank i latrin/avlopps-rum. Så då fick det blir en biltema-variant med hjul på.

Varför matta?

Öh, inga kommentarer på den… Men mattan väger ytterst lite, är i plast eller liknande och gör det lite mer hemtrevligt under markisen. Inköpt på Rusta.

Den sista prylen

Blev en madrass till mig. Bilens originalmadrasser är av den fasta sorten, och i min värld stenhårda. ”Min” madrass åkte ut en av de första dagarna i bilen. Dock finns den nu i vårt förråd bland resten av våra ägodelar. Jag hade en bäddmadrass med mig sedan tidigare, och under den la jag en skumgummimadrass tills vidare. Tänkte att det kanske kunde funka….

Men nej, det blev inte bra i längden. Dan sover bra på sin fasta madrass, men han är tyngre än mig. Jag behöver ha lite mjukare om jag ska sova bra, så det fick bli en ”medel mjuk” resårmadrass istället. Även den inköpt på Jysk. Passar utmärk i ramen, och den är lika hög som den andra madrassen.

Flytten

Som sagt, vi kommer byta boplats nu. Idag faktiskt. Bjuder på lite bilder därifrån så länge. // Jeanette

2 reaktioner på ”Lite nya prylar

  1. Att fixa och dona hemma är roligt! Vi vill oxå köpa nya stolar och bord. Men våra är bara två år gamla så väntar ett år till. Hr spanat in stolar på Jysk och bord på Harald Nyborg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.