Midsommar-Bus

Så blev det midsommar i år igen. Men inte som vanligt. Väldigt annorlunda faktiskt. Vi har nu bytt boplats och är tillbaka på vår gamla camping över sommaren, Ekens Husvagnsklubb. Vår årsplats är uppsagd och förbrukad, och vi kommer inte få en ny plats heller. Klubbens stadgar medger inte husbilar på de fasta platserna, vilket vi var fullt medvetna om när vi bytte husvagnen mot husbilen.

Vår ”gamla plats”

Däremot trivs vi väldigt bra här, och klubben låter oss nu stå på en av de två gästplatserna under sommaren. Vi får hyra den månadsvis istället för årsvis, och har bestämt att vi stannar här över sommaren. Eller, den tiden vi inte rullar i alla fall. Klubben är inte öppen för allmänheten, det är alltså inte en offentlig camping, utan en privat klubb.

Nu bor vi inte precis invid vattnet men det är ändå inte många meter till bryggan. Vi har 2,5 mil in till stan där Dan jobbar, istället för de 4 km vi hade från ställ-platsen Kattugglan. Men lugnet här är värt resvägen. Att få bo vid vattnet, långt från E4:an och lyssna på fågelkvitter istället för trafikbuller är mer värt än närheten till stan tycker vi.

Midsommarfirande

Klubben har varje år ordnat med midsommarfirande. Man har haft upp tält och fixat midsommarstång, fika, tipspromenader och fest på kvällen. Denna tillställning har under de åren vi varit här alltid varit välbesökt och uppskattad.

Samma fest ordnades även i år, men i dessa Corona-tider blev det lite annorlunda. Många valde att inte komma alls så uppslutningen blev ganska tunn. Men i och med det fina vädret vi fick, kunde vi sitta ute precis hela kvällen och tältet blev inte använt alls.

Det kom såklart ett skyfall under tiden vi klädde midsommarstången, med tillhörande blixt och dunder. Men det gick fort över, och stången kom på plats. Solen kom tillbaka igen och värmen var påtaglig hela dagen. En skur till uppenbarade sig under tiden vi gick tipspromenaden, men den försvann snabbt den med.

Så för ovanlighetens skull så var vi väldigt nöjda med vädret. Många gånger har det ju regnat och varit kallt just den här dagen, men nu var det härligt hela kvällen.

Under dagens tipspromenad såldes även lotter, och efter vi grillat och ätit gemensamt på kvällen var det lottdragning. Ett stort bord med priser delades ut till lyckliga vinnare. Det festades och i takt med att nivån sjönk i glasen kröp hornen fram hos min klåfingriga man.

Buset

En av deltagarna på festen vann en fin fågelholk och ett paket med spännband från lotteriet. Vid ett tillfälle lämnade han oss ett tag, gick till sin husvagn. Då passade Dan på.

Han tog fågelholken och med hjälp av spännbanden band han fast denna i ett bord. Drog åt så hårt han kunde (med hjälp av annan deltagare), och flyttade sen tillbaka till sitt eget bord.

Ägaren av holken tittade runt lite när han återvände, saknade sin holk. ”Hade jag inte ställt den vid min plats?”

Så kan det gå om man vänder ryggen till. 😂

Det visade sig att han fick ta hjälp av en skruvmejsel för att kunna lossa knuten de hade gjort under bordet. Ja, ja, vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Nu är det midsommardag, fortfarande varmt med inslag av regnskurar. Ikväll blir det mölkky-turnering på klubben, och grillen tänds igen om det håller uppe. Borta bra men hemma bäst, säger man ju. Och lite så är det nog. Visst vill vi ut och se världen, det lockar hela tiden. Men nu när vi inte kunde komma iväg, så var det hit vi längtade.

Denna platsen har varit vårt permanenta hem i 4 år, totalt har vagnen stått här i 7 år. Och visst finns det en anledning till att vi längtade tillbaka. Lugnet. Tystnaden. Gemenskapen.

Även om vi vill rulla framöver, tror jag vi kommer söka oss tillbaka hit mellan varven. Kanske bara för en kort stund åt gången, men vi känner oss verkligen hemma här. // Jeanette

En reaktion på ”Midsommar-Bus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.