Den goa solen

De här senaste dagarna har varit varmare än vi kanske är vana vid just nu. Lite svettigt har det allt varit. Särskilt om man som vi har målat utvändigt… och inte har haft tillgång till någon sjö.

Men, man ska ju inte klaga. Vi gillar ju egentligen värmen, fast de första dagarna är ju påfrestande. Sen är det ju lite typiskt just Sverige kanske, att efter bara några dagar försvinner värmen igen. Nu har temperaturen sjunkit betänkligt, och regn och åska lurar runt hörnet.

För min del får det gärna vara varmt och soligt hela sommaren, men det händer sällan att just jag får bestämma det…

Hur som helst har vi haft några fina kvällar den här veckan då vi kunnat ta promenader i shorts och sitta ute till långt in på natten. Bilderna nedan är tagna runt boplatsen i Kvänjarp.

Solskydd

Det var lite dåligt med just solskydd nu denna veckan. Vi stod på en gräsplätt och det gick inte att stå på så många olika sätt. Markisen utåt, och därmed hade vi sol från morgon till kväll på bilen. Bra för solcellerna såklart, vi behövde ingen extern ström. Men markisen kunde inte skugga helt, och våra solskydd består just nu av två stycken duschdrapperi som vi fäster i skenan på markisen och sedan i marken. Funkar klockrent, så länge det inte blåser för mycket.

Så någon dag gick det bra, någon annan mindre bra. De bara ramlade ner…Bilden är tagen förra veckan på campingen vi nu har återvänt till.

Silverfilt tycks vara det senaste om man vill ha ett billigt solskydd. Så kanske får det bli en sådan framöver. Nackdelen med Nisses storlek är hans höjd. Markisen är ju uppe i himlen och vi når inte upp att fästa någonting i själva duken. Ibland vill man skugga även från sidan. Nåja, man kan ju inte få allt…😌

Ingen AC

Just på denna boplatsen valde vi att stå utan el, och därmed valde vi bort AC:n. Kanske inte smartaste draget just dessa dagar, då bilen bjöd på runt 30 grader inomhus. Vi provade att ha allt stängt, det hjälpte inte. Det blev varmt ändå. Vi provade att ha alla fönster och takluckor öppna istället. Det hjälpte inte. Det blev varmt ändå. Och så provade vi ha öppet på skuggsidan och stängt och nerrullat på solsidan, det hjälpte inte heller, det var fortfarande varmt…

4 dagar hade vi runt 30 grader utomhus på dagtid och lika varmt inomhus. På kvällarna gick temperaturen ner och det var okej att sova. Vi hade igång fläkten i taket och det vispade runt luften lite. Den hjälpte till att svalka av på kvällen, men hade inte kraft nog att kyla när solen stod på.

Bilen har tre stycken fläktar, varav en inte fungerar. Men den ovanför spisen funkar och antingen suger den ut luft eller blåser in luft. Den gjorde ingen skillnad på temperaturen, men det blev behagligare inne när luften cirkulerade lite i alla fall. Vi fick ju skylla oss själva som inte kopplade in ström, det hade nog gått att lösa.

Till stan

Under lördagen förflyttade vi oss till en gata i stan, där vi tillbringade kvällen med tacos och yatzyspel hos vänner. Eftersom vi nu stod på asfalt kunde man ju tänka sig att bilen skulle ställa sig lite mer rakt kanske, än om man stod på gräs till exempel. Men nix, inte denna gången heller…

Hur som helst, kvällen var varm och skön och vi satt ute på altanen hela tiden. Just denna gatan var tyst och lugn så det var inga problem att sova där. Annars föredrar vi ju gärna boplatser på landet.

Under kvällens gång byggde vi om maxi-yatzy till ”super-duper-maxi”, vi spelade med 15(!) tärningar… För övrigt kan vi verkligen rekommendera rödvinet på bilden, mycket gott.

Åter på campingen

Vi har nu återvänt till vår plats på campingen för några dagar. Såklart är det inte alls lika varmt längre, nu när vi har tillgång till sjön igen. Men det kommer väl fler varma dagar så vi kan ta ett dopp.

Det börjar dra ihop sig mot semestertider, och nu sitter vi och kikar lite på olika vägar att välja. Att vi vill åka norröver är vi överens om, sen exakt var vi hamnar får vi se. Helst där det finns så lite folk som möjligt, men gärna vid sjöar. Mindre ställ-platser och golfklubbar är det som lockar mest. Naturupplevelser framför städer i alla fall. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.