Nya Pass

Bara en av oss behövde nytt pass i år, det andra går ut först nästa år. Men vi tyckte det var lika bra att bägge har samma datum. Numera varar ju bara passen i 5 år och av någon anledning går 5 år väldigt fort… Tycker inte det känns som 5 år sen sist…

Nu skulle man ju kunna tro att man kan vända sig till sin lokala polisstation för att få ett nytt pass. Men icke. Polisstationen i Ljungby där vi är skrivna, är stängd för renovering sedan i mars…. Vi blev hänvisade till polisen i Älmhult.

Just nu bor ju vi 2,5 mil norr om Ljungby och Älmhult ligger sydöst om oss, 68 km härifrån. Så nä, det kändes inte särskilt kul att behöva åka dit. Värnamo polisstation däremot ligger endast 20 km härifrån, så valet var enkelt.

Billigt, eller?

700 pengar fick vi betala för 2 stycken nya pass. En veckas leveranstid och vi måste själva hämta ut dem. Och nu är de gamla makulerade så det är bara att gilla läget. Fast de varar ju i 5 år, så det är kanske inte vidare dyrt. Ja, ja. Vi måste ju ha dem om vi vill lämna landet. Och det är vi ju väldigt säkra på att vi vill. Nu hänger det väl mest på om vi får…

Men innan dess blir det till att utforska Sverige lite närmare. Semestern närmar sig, eller i alla fall för Dans del. Han har tre lediga veckor medan jag får jobba lite grann under den perioden. Och då är det skönt att veta att jag kan jobba även om vi inte står still på samma plats. Bara att hitta bra internet, vilket sällan eller aldrig är något problem.

Det växlande vädret

Förra veckan och helgen som var hade vi strålande sol och 30 grader varmt. Idag har regnet öst ner från morgon till kväll. Lite uppehåll har det varit, men mestadels blött. Lite det jag skrev om i förra inlägget, man hinner inte riktigt vänja sig vid värmen förrän den försvinner igen. Lite trist kan jag tycka. Samtidigt som det behövs regn såklart.

Men det är ändå alltid trevligare att kunna äta middagen utomhus under markisen på kvällen, än som nu, inte gå ut alls. Inte ens Chillie vill gå ut nu i regnet.

Inte för att det kommer som någon överraskning precis, det är ju lite typiskt just Sverige. Mycket vackert land, men väldigt ostadigt väder. Men än har vi väl ett par månaders värme framför oss får vi hoppas, även här.

Det här är dagens utsikt från bilen:

Men det har varit några riktigt fina kvällar även här i år. Man kan ju alltid plocka fram ett par andra ur arkivet…som visar solnedgången över sjön Vidöstern, och våran boplats för tillfället. Bilderna är tagna den 13/6. // Jeanette

En reaktion på ”Nya Pass

  1. Pass är nödvändigt, men om vi kommer att använda våra i år är inte alls så säkert. Tanken var…. till Italien i höst, men det blir det nog inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.