Högsommar och regn

Denna veckan har inte varit mycket till solande precis. Mest regn och låga temperaturer faktiskt. Annars kan man ju tänka sig att det ska vara sommar i Småland i juli månad.

Vi har inte varit ute sådär jättemycket, men en kväll i veckan var det fint väder. Då tog vi en tur upp i skogen i jakt på kantareller. De lyste med sin frånvaro, inte helt oväntat såklart. Lite väl tidigt, men Dan ville absolut kolla ifall de råkat komma…. man vet ju aldrig.

Förra året hittade vi mängder med kantareller här omkring, så vi kikade på samma ställen nu. Men som sagt, utan framgång än så länge. Men en promenad i skogen är alltid avkopplande ändå.

Blåbärshunden

Vad vi däremot faktiskt hittade, så var det blåbär. Kanske aningens tidigt att plocka dem, de kunde nog fått växa till sig lite till. Som hundägare så har vi ju alltid bajspåsar med oss, så några bär fick vi med hem ändå. Men det ser ut som det blir ett bra blåbärs år här i alla fall.

Chillie gillade bären och plockade direkt från buskarna.

Dock är det mindre kul att gå i skogen när det regnar, och det är just vad det har gjort de sista dagarna.

Dans födelsedag

Gick även den i regnets tecken. Kvällen var lite blåsig och vi kunde inte ha ut markisen i dess fulla längd. Men en bit ut fungerade, och han fick sitta under den och grilla, tillsammans med sin ”fredagsgrogg”, bestående av Wisky och cola.

Under dagen plockade jag lite vilda blommor i vägkanten, och efter jobbet blev det middag och presenter. Inget kalas, ingen fest. Grannarna sjöng för honom när han kom hem från jobbet, i övrigt bara en lugn hemmakväll.

Filmtajm

Det är inte ofta vi tittar på film, eller DVD snarare, men denna fredagskvällen gjorde vi det. Vi har några gamla filmer liggandes som vi sakta men säkert betar av efter hand. Denna gången blev det två filmer ihop med popcorn och godis. Fredagsmys, helt enkelt. Med regnet smattrandes mot taket…

Ofta väljer vi istället att titta antingen på datorn, eller på vår smart-TV i sovrummet därför att det är bekvämare. TV:n med DVD-spelaren är fast i ett visst läge, går inte att vrida särskilt mycket i sidled. Så om vi sitter i pilotstolarna så blir det till att sitta lite snett i ena stolen för att kunna se ordentligt. Samtidigt har vi bra ljud i surround-anläggningen som hör till den TV:n.

Varför nöja sig med en TV när man kan ha två, liksom… 😜 En för DVD och en för Netflix… Nåja, TV:n med DVD-spelaren följde med bilen och den fungerar ju. Så då får den hänga med. Dessutom syns den inte, då den till vardags bor i ett skåp.

Mölkky i regn

Vi är några spelare på campingen som faktiskt trotsar regnet på lördagskvällarna med ett parti Mölkky och sedan lite gemenskap vid grillen. Dock valde vi att inte grilla just idag, annars brukar vi göra det med. Men spelade gjorde vi, i regnställ och gummistövlar. Nu kommer vi ju missa några matcher framöver i och med semestern, men vi kommer igen. Bilden nedan är tagen vid ett tidigare tillfälle, dagens spel var något blött…// Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.