Den viktiga vilan

Jobbar du för mycket? Eller jobbar du för lite? Får du tillräckligt med vila och återhämtning?

Varför alla dessa frågor? Jo, för ibland ställer jag dem till mig själv för att verkligen känna efter om det är någonting som fattas. Det är ganska lätt att bara leva på i gamla vanliga spår utan att stanna upp och tänka till. Har jag det bra? Får jag tillräckligt med energi? Är det något som fattas i mitt liv, och i så fall vad kan jag göra åt det?

Ledig tid

För oss har våren och sommaren gått i samma spår. Jobbande och pluggande för att kunna nå olika mål. Vi har nått två mål i och med att våra båda företag nu är registrerade och igång. Samtidigt jobbar vi båda på olika håll utanför företagen. Klart att det blir en hel del att göra. Vissa dagar mer än andra, men det har vi ju valt själva. Vi har valt att jobba mycket under en period för att senare kunna ta det lugnare och även jobba mindre tid.

Men nu är det äntligen dags för lite ledig tid. Det som kallas semester. Eller, nåja Dan har semester i tre veckor från sin anställning. Jag har inte det… Fast jag jobbar just nu med ett projektarbete och det kan jag göra var och när jag vill. En deadline att följa, vilket innebär att jag i princip kan jobba de regniga dagarna och vara ledig de soliga… om jag skulle vilja. Hans semester blir även min semester, även om jag kommer sitta en del vid datorn under resan.

Men vi är ändå ganska bra på att ta det lugnt och njuta mellan varven. Det finns så mycket att vara tacksam över och tid finns alltid till att bara vara en stund. Alla dagar faktiskt.

Husbilslivet

Tanken för oss är ju att vi ska kunna vara platsoberoende i framtiden. Dock är vi ju inte riktigt det ännu i och med att Dan har sin anställning. Men, har man nu husbil så har man. Alltså måste vi ju någon gång testa att faktiskt åka med den också, inte bara bo i den. Och nu är det dags. Nu ska vi verkligen åka iväg några veckor.

Även om vi vid det här laget snart har bott i den i ett halvår så har vi ju faktiskt inte åkt vidare långt. Så nu blir det upp till bevis. Hur är det egentligen att parkera klumpen på okända platser? Hur lätt är det att hitta dricksvatten och möjligheter att tömma tankarna utmed vägen? Kommer däcken hålla? Motorn? Hur dyr är dieselkostnaden? Hur ska vädret bli?

Ja, det finns ju fortfarande en del frågetecken. Vi ser verkligen fram emot att få testa Nisse, inte bara stillastående utan även rullandes. Och problem är vi knappast rädda för, vi brukar vara duktiga att hitta lösningar om det behövs.

Naturen

En sak jag ser fram emot på vår färd är naturen. Jag hoppas kunna ta massvis med fina naturbilder på nya och för oss okända platser. Och jag kommer dela med mig efter hand till den som vill veta vad vi får uppleva. Sverige har ju otroligt fin natur och sommaren med sin grönska är det inte mycket som slår, tycker jag.

Kanske kommer vi stöta på andra husbilsmänniskor utmed vägen, vem vet? Spännande möten med nytt folk är alltid trevligt, och kanske blir vi nya erfarenheter rikare.

Så vill du hänga med på vår resa, är det bara att följa bloggen 🙂

Fram tills dess bjuder jag på ett par naturbilder tagna i Toftaholm, vår nuvarande boplats. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.