Roadtrip

Semestern börjar med jobb

Ja, ja. Man väljer ju själv, eller hur? Egentligen började semestern med en flaska spansk Cava och lite choklad. Följt av grillat kött och pommes, och till det en film ackompanjerat av regnet som smattrade mot taket. Igen. Svensk sommar när den är som blötast….

Tur man har markis att sitta under när det regnar. Fast ärligt talat, temperaturen inbjöd inte till en helkväll ute. Nåja, det är ju i alla fall inte snö…och jag fick en fin ask med choklad ❤️

Champange-glasen på bilden är en bröllopsgåva som vi valt att ta med i bilen som de enda riktiga glasen, alltså inte plast. Dessa plockas fram vid lite speciella tillfällen när vi tycker att vi vill fira något lite extra.

Pys-bil

Efter att ha packat ihop på morgonen skulle jag köra fram Nisse lite grann för att Dan skulle kunna klippa gräset och sen parkera personbilarna på ”vår” plats. Kom inte ens 10 meter förrän det återigen började pysa. Denna gången satt jag på förarstolen som sakta började sjunka. Suck. Bara att börja operera igen…

Det tog en stund att få tätt och vi kom iväg lite senare än vi tänkt. Men just nu funkar det igen. I inlägget ”Det pyser” berättar jag om vad som hänt.

Till jobbet

Efter att till sist ha lämnat vår boplats i Toftaholm drog vi söderut till Kvänjarp, där vi målat tidigare men inte blivit färdiga. Lite jobb återstod och detta blev nu fix och färdigt. Ingen camping denna gång, endast en kort visit. Dan målade klart och jag jobbade med mitt projekt, transkribering. Lunch och sen drog vi vidare.

Boplats Lidnäs

Vänner vi inte träffat på länge bjöd in oss till deras hem utanför Moheda. En trevlig eftermiddag och kväll med fint altan-väder, promenader, mat, vin och skratt. Inget regn.

Nästa anhalt

Efter frukost söndag morgon, drog vi vidare. En rastplats på vägen bjöd på fin utsikt över Tranås, vi passade på att stanna och fotografera. Fint väder men ganska blåsigt här uppe på höjden.

20 mil senare

Landade vi till slut vid en liten badplats i Boxholms kommun, i byn Västra Harg. Då tyckte vi att vi kört tillräckligt för dagen. Vägarna blev mindre och mindre, sista biten endast en grusväg som satte stopp för all form av möte. Som tur var mötte vi ingen, men bilen gungade bra på den smala vägen. Tur man har fjädring…

Efter att ha parkerat på den lilla parkeringen gick vi en tur på jakt efter en cache som vi inte hittade. Men det blev några bilder på vägen. Ingen ställplats, inget folk, bara parkering i skogen. Tyst och lugnt. Vi åker vidare imorgon. // Jeanette

Boplats Västra Harg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.