Boplats Kopparberg

Efter att ha tillbringat en natt söder om Mjölby styrde vi kosan vidare norrut. Vägen till och från lilla boplatsen var kanske inte helt ultimat för vår Nisse, men det gick.

Dryga 20 mil blev det även denna dag, med ett par stopp. Det fick bli lunch och lite shopping i Örebro när vi ändå passerade. Vi hittade en outlet och passade på att köpa lite nya kläder. Dock gillar vi inte affärer vidare, så vi besökte endast denna enda butik. På vägen stötte vi på en gris i en rondell….

Där var den, Laxtjärnen

Chauffören Dan missade avfarten trots att GPS sa sväng. Vägen var pytteliten, liksom skylten som stod på motsatt sida. Så det fick bli till att vända en bit fram. Men till slut så kom vi in på en liten väg där det satt en skylt camping 24 H. Så lämpligt…

En husbil fanns redan, men gräsplanen var stor så vi parkerade en bra bit ifrån dem. Det var en liten badplats och en och annan bil dök upp under eftermiddagen för ett dopp.

Minisjö

Sjön som då hette Laxtjärn var väldigt väldigt liten. Bilderna är tagna när jag står på samma plats och riktar mig åt båda hållen. Och i lilla sjön fanns en extremt liten ö, lagom för ett barn att gå ut på.

Den dagliga promenaden

Bjöd på en fin naturupplevelse. Ingen svamp men mycket blåbärsris och blåbär, en mindre bunke blev det plockat. Vädret var bra och vi satt ute och åt på kvällen. Inga mygg idag heller. Inte ens flugor faktiskt. Trevligt ställe.

En överraskning

Lagom till frukost i morse när vi just satt oss ute kom det en till husbil körandes in mot oss. Bilen kör upp precis intill och det visar sig vara Lennart som vi känner sedan tiden på Gran Canaria. Han bodde i närheten, hade läst att vi befann oss i krokarna och tyckte han ville hälsa på. Så en trevlig stund med honom fick det bli innan vi drog vidare.

Växlande väder

Lennart tipsade om ett par golfbanor i närheten av Kopparberg, där Laxtjärn befinner sig. Men eftersom det var mulet redan på morgonen bestämde vi oss för att hoppa över det, och istället valde vi att åka till ett fiskrökeri i närheten. En varmrökt lax, hjortronsylt och snusklubbor fick följa med oss. Vi fick även prova köra på grusväg en bra bit… Men det gick bra det med. Det började regna och vi var glada att vi valde bort golfen just idag.

Från Kopparberg till Svärdsjö

Efter en 17-18 mil landade vi i en liten by som heter Svärdsjö. Återigen bor vi vid en mindre sjö. Vi står på gräs och är helt ensamma här. Dock regnar det fortfarande, så kanske blir det en tur runt omgivningarna senare ikväll, eller imorgon. // Jeanette

En reaktion på ”Boplats Kopparberg

  1. Sverige har många små sjöar, oftast med någon badplats, som sköts av kommunen. Där finns oftast en bra parkering. Ni har hittat några små fina pärlor. Vi står nästan aldrig på betalda ställplatser eller campingar när vi reser runt i Sverige, det finns så fantastiskt fin natur och mycket sjöar att besöka. Än så länge är vi på hemmaplan och hoppas på bättre väder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.