Västernorrlands län

Resan har fortsatt norrut dag för dag. Endast en natt på varje plats så här långt. Efter att ha lämnat golfklubben i Alfta efter att ha spelat 18 hål, åkte vi mot Järvsö. Vi tyckte vi hade lite för lite vatten i tanken och på golfklubben hade vi inte möjlighet att koppla på någon slang.

Men vi körde och bestämde att vi åker inom en ställplats på vägen och frågar om vi får köpa vatten. Första platsen vi valde visade sig inte lämplig. Vi följde GPS:en och den ville ha oss under en bro på 3 meter. Eh, stopp där, vi är högre än så. Bara att stanna och vända och hitta en annan plats. Nästa försök lönade sig bättre. Vi hittade en fin ställplats, åkte in och frågade om vatten. Inga problem, vi fick fylla tanken. Platsen var fullsatt så vi hade inte kunnat stanna även om vi velat.

Vi passade även på att proviantera på en Willys som vi passerade. I kyldisken hittade vi surströmming…. Nja, pass på den.

Boplats Järvsö

Vi styrde kosan mot Järvsö istället. Innan byn svängde vi av mot en loppis och pratade med ägaren där. Hon rekommenderade en fin liten plats vid vattnet att stå över natten på. Tackar, sa vi och åkte. Inte helt tyst dock, det gick tåg en bit därifrån.

Fredagen bjöd på lite jobb för mig, sen åkte vi vidare norrut. Innan dess tog vi ett stopp på en loppis i Järvsö där vi hittade varsitt metspö. Vi stannade också till vid kyrkan. Inte helt lätt att fota dock, den var liksom enorm och låg högt upp. Men maffig att se.

Boplats Hassela GK

Ännu en liten golfbana utmed vägen. Vi stannade på deras parkering där det redan stod en husbil. Frågade om det var okej att stå över natten då vi tänkte spela banan på lördagen. Inga problem. Tackar sa vi. Själva boplatsen var inte mycket att skryta med, mest sten eller grusplan, men vi stod även denna gången precis intill vattnet. En fors lite längre bort hördes och en och annan bil. I övrigt var där lugnt och stilla. Passade på att testa våra nya metspön under kvällen.

Banan bestod av 18 hål, men vi valde att bara spela 9 av dem. För att sedan packa ihop och åka vidare norrut igen. På lördag eftermiddag landade vi vid nästa lilla pärla.

Boplats Viksmon

Nu var vi i Graninge kommun och även här var det lugnt och stilla. En ensam tjej i skåpbil stod i närheten. Några badgäster fanns på plats när vi kom, men de åkte sen. Här skulle vi bara precis övernatta eftersom målet var Näsåker dagen efter. Lite mer jobb för mig under kvällen, middag och ett glas vin i godan ro. Något vi reagerade på var att det var ljust väldigt länge på kvällen. Det brukar bli helt mörkt när vi drar upp gardinerna på kvällen, men inte denna gång.

Trevliga människor

Vi har mött en del människor såklart, och precis alla har varit mycket trevliga att prata med. Och framförallt just pratsamma. Man är hjälpsam och förklarar eller bara berättar om sin by eller vad det nu må vara. Kanske beror det på att vi håller oss till landsbygden. Det här upplever man sällan i städer, enligt vår erfarenhet. Men det är roligt såklart. Vi har känt oss välkomna överallt.

Något som däremot inte varit trevlig, så har det varit vissa vägar. Måste säga att vägstandarden är gräslig på vissa sträckor. Vi har åkt både större och mindre vägar, men med en sådan klump som Nisse så behöver man inte ha hål i vägen eller gropar och gupp på en asfalterad väg. Prylarna i skåpen åker rundor och vi hoppar högt i stolarna. Tyvärr vet man ju inte hur vägen är innan man åkt på den såklart. Men vi känner väl nu att vi ska försöka hålla oss i alla fall på vägar med ett nummer framöver. De tycks vara något bättre.

På vägen

Efter att ha lämnat Viksmon i morse styrde vi mot Näsåker. Inte för att stanna, utan för att hälsa på en släkting till Dan som han aldrig träffat. Helt oanmälda åkte vi in på hennes gård och ringde på dörren. Vi blev väl bemötta och bjudna på kaffe. Om vi ville fick vi även bo på hennes gårdsplan, men vi valde att vända och åka till Sollefteå istället.

Så efter en trevlig pratstund åkte vi först in i byn och vidare till en fors med hällristningar. Brant backe ner mot forsen. Vi tog lunch där, gick en sväng och funderade på om bilen skulle klara backen tillbaka uppåt….Det fanns andra vägar. De som var sämre. Vi valde backen och gasade helt enkelt. Inga problem för Nisse.

Boplats Sollefteå

Utmed Ångermanälven står vi nu, strax utanför Sollefteå. Stor fin plats, just nu står här 3 husbilar men väldigt långt ifrån varandra. Tyst och lugnt, kvällsmat ute under markisen med utsikt över älven och fiskare på andra sidan. Chillie badkruka passade på att doppa fötterna, men tyckte det var för kallt för ett bad. Det har varit uppehåll och lagom temperatur sista dagarna, men nu finns det risk för regn framöver. Vi åker nog vidare imorgon igen. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.