Rätans Camping

För första gången står vi nu på en camping med Nisse. Vi räknar inte vår ”hemmacamping” i Toftaholm eftersom det inte är en officiell camping, utan en privat klubb. Men nu har vi landat i Jämtlands län och Bergs kommun.

Boplats Lillsjöhögen

Vi åkte från Sollefteå till en liten by som hette Lillsjöhögen. Vi hittade en plats utmed vattnet även där, en liten sjö. Dock stod vi på en parkering över natten med närhet till villorna i området. Fast det regnade hela eftermiddagen så någon utflykt runtomkring blev det aldrig. Men vi stod skyddat och kunde ha markisen ute även över natten. Tyvärr sjönk temperaturen rejält mot tidigare dagar och planerna på nästa golfrunda lades på is. Men vi tog en titt på byns hemmagjorda kyrka, Stavkyrkan, innan vi styrde vidare.

Bävervägen, Indalsvägen och Inlandsvägen till Jämtland

Mellan Sollefteå och Lillsjöhögen stoppade vi och besökte Döda fallen. Då vädret inte var det bästa så valde vi att inte gå den utstakade slingan som fanns ned i fallen. Det fick bli lite kort och en mjukglass innan vi drog vidare. Vi fick även läsa lite historia om olyckan som skedde här på 1700-talet. Stället var välbesökt och verkade vara ett attraktivt turistmål.

Idag tisdag styrde vi mot Östersund, följde Indalssvägen och därmed Indalssälven. Sverige har verkligen mycket skog att se….och mycket vatten. Skillnaden här mot hemma i Småland är alla blommor utmed vägen. Det är enorma mängder överallt och vyerna här är helt fantastiska att se. Bara att sitta i bilen är en fröjd och få se detta.

Shopping i Östersund

Vi valde att stanna i utkanten av Östersund vid ett köpcentra. Jag behövde nya skor, Dan nya joggingbyxor (läs sitta-hemma-och-slappa-byxor). Så det fick bli en tur in på Stadium outlet och shoppa loss. Vi hittade vad vi ville ha och vart nöjda. Även ett kastspö blev inhandlat, ifall vi skulle råka på ett bra fiskeställe.

Sen styrde vi vidare mot Klövsjö. En by som vi varit och åkt skidor i för många år sedan. Men vi har aldrig besökt byn på sommaren. Nu hittade vi en ställplats där och åkte ditåt. Vägen var kanske inte helt platt. Så det gick uppför och nerför, ibland ganska kraftigt. Men först hamnade vi i Åsarna där vi hittade en korvmoje och den här coola kärran:

Vi stannade för lunch innan vi rullade vidare till Klövsjö. Brant uppför och brant nerför. Tur Nisse har stark motor. Vi kom bra överens i backarna, han och jag.

Klövsjö

En liten söt by med massor av backar åt alla håll. Ingen plan mark alls vad vi kunde se. Ställplatsen låg vid klövsjön, precis nere vid vattnet. Även där en brant backe neråt. På grus. Men vi följde GPS:en och landade på en plats full med personbilar, människor och kraftig vind. Nja, kändes inte helt rätt för oss. Vi stängde inte ens av motorn utan konstaterade omgående att här vill vi inte bo. Första gången under resan som vi valde att lämna utpekad plats. Byn hade för övrigt gott om turister, det var folk överallt. Vi stannade inte.

Men vi konsulterade kartan och fann att det fanns en camping inte allt för långt bort. Så vi bestämde att det kan vi ju testa. Än har vi inte betalat för våra övernattningar, så en natt kan vi ju ta nu då. Fler backar upp och ner och en krokig väg. Men vi kom fram utan bekymmer och här är vi nu.

Boplats Rätans Camping

Liten söt camping i byn Rätan. Det är kanske halvfullt här, inte värst många platser. Men trevlig värd, fint servicehus och till och med frukostbullar beställda till imorgon. Här sover vi nog gott i natt. Dock bara 9 grader varmt just nu. Fast nu får gasolen vila lite, då vi kopplade på elkabeln för första gången. Fick byta gasolflaska igår, den första varade i drygt 9 dygn. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.