1000 mil

Inte så att vi just kört 1000 mil, utan mer att Nisse nu har passerat 1000 mil på mätaren. Vi har idag varit ute på vägarna i 2 veckor och har kört ca 180 mil. Såhär långt har allt funkat fint. Vi har fortfarande en droppande vattenkran i köket, men den fanns ju redan innan vi åkte.

Klart det är trevligt med semester i Sverige, men det fanns en liten baktanke med den här resan. Dels att Dan ville hälsa på sin släkting i Näsåker men också för att faktiskt funktionstesta bilen ordentligt. För om vi tänkt oss ut i Europa är det ju bra att känna till så mycket som möjligt om fordonet.

Backe upp och backe ner

Ja, det har onekligen blivit en hel del backar på vägen. Både upp och ner. Visst drar han en hel del diesel, men motorn är stark och vi har lyckats ta oss fram överallt. Runt skidbackarna har det varit ganska brant ibland, och flera gånger har vi hamnat på små, små grusvägar. Inte bästa stället att åka tung bil, men det går. Även gräsliga vägar med asfalt har vi råkat ut för och det är inte önskvärt om man får välja. Tyvärr vet man ju inte det innan…

Såhär långt har vi tankat 2 gånger, vi kommer behöva tanka en 3:e innan vi är tillbaka i Småland. Vi har fyllt på och tömt vatten 3 gånger, varav bara en gång varit nödvändig. Mest att man passat på då vi haft möjlighet. Toan har vi tömt var 3:e eller 4:e dag.

Boplats Orsa

Från att ha lämnat campingen i Rätan styrde vi vidare söderut och landade i Orsa. Även där på en liten parkering utmed Orsasjön. Det var okej väder, men blåsigt. Det fick bli en promenad och sedan arbete.

Vi provianterade på Willys i Orsa efter övernattningen, i övrigt stannade vi inte där. Det var fullt med folk överallt. Även på vår boplats stod det 2 andra husbilar, som kom efter oss.

Björkebo Camping

Vi har nu hamnat i Värmland och hittat en liten fin camping utanför Stöllet. Vi möter en stor Morelo när vi svänger in mot campingen, och tänker att kan han så kan vi. Dock var grusvägen in dit otroligt gropig, bilen gungade så vi undrade om någonting alls stod där det skulle. Man kunde kanske fyllt i groparna en aning, tyckte vi. För övrigt var det inte mycket folk, vi fick stå hur vi ville på de lediga platserna. Vi åkte längst in på campingen och parkerade utmed Klarälven. Tyvärr blåsigt även här, och 4 grader på natten.

Från början sa vi att här kan vi stanna ett par dagar, men ombestämde oss sen. Vädret skulle bli bättre under lördagen och vi ville spela golf. Dan fiskade i älven utan vidare resultat. Det var strömt och svårt att hitta bra ställen att stå på. Så fram med kartan igen och leta efter golfklubb. Närmaste låg 5 mil bort, så vi valde att checka ut efter ett dygn och åka vidare igen.

Torsby GK

Nu står vi i Torsby, vilket vi för övrigt körde igenom på vägen hit för ett stopp på en mack. Otroligt backig stad, var vi än tittade lutade det åt alla håll. Upp och ner igen…

Hur som helst valde vi att bo på golfklubben då de har fina ställplatser här för 100:- inklusive el. Än har vi inte spelat, det visade sig vara tävling just idag. Men banan öppnar igen i eftermiddag, då vi tänkt gå en runda. Så vi kommer stå här 2 nätter och åka vidare söderut imorgon söndag. Igår blev det en utesittarkväll. De har inte varit många, tyvärr. För trots högsommar i kalendern, har vi inte stött på den ännu. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.