Många mil blev det

Ytterligare en vecka har nu gått och vi har hunnit med en del stopp till. Golfare som vi nu tycks ha blivit igen, så har vi hittat några fina pärlor utmed vägen. Torsby GK bjöd på en fin eftermiddag i härligt väder. Det har nu visat sig vara lätt att falla in i gamla vanor, helt plötsligt är det golfbanor vi letar efter….

2 nätter fick det blir där innan vi drog vidare. Söndagen bjöd på regn så vi tyckte vi kunde köra lite längre den dagen, 23 mil blev det ungefär.

Boplats Töreboda GK

Även Töreboda bjöd på mulet och regnväder, men vi tyckte det räckte med mil för den här dagen. Vi fick en fin ställplats bland en del andra fordon, bland annat en Morelo. Och nu var helt plötsligt inte Nisse störst längre…

Även här stod vi i två nätter, och spelade banan under måndagen som bjöd på betydligt finare väder. Bilden längst ner visar Törebodas 10:e hål, som finns med som ett av Sveriges 25 bästa golfhål utnämnt av Svensk Golf. Självklart satte vi båda våra bolla i vattnet på första försöket…

Banan var fantastisk att spela, verkligen i toppskick. Hit åker vi gärna igen om vi får möjlighet. Kvällen bjöd på sol, men ingen vidare värme tyvärr. Fick bli lite bubbel och mat ute, firade att vi båda äntligen lyckades höja våra handicap… 🙂

Boplats Ryfors GK

Tisdag morgon drog vi vidare söderut. Ett stopp till innan vi åker hem, bestämde vi. Dock inte bästa vädret denna dagen heller. Hade nu varit lite varannan dags regn.

Vi åkte inom Mariestads GK för att köpa golfhäftet i deras butik. Tyvärr regnade det kraftigt när vi kom dit, så vi valde att inte stanna utan fortsatte söderut istället. Annars hade de fina ställplatser, och banan såg mycket trevlig ut. Men som sagt, det regnade och vi valde att åka istället. Vi hade ju en bit kvar hem.

Landade efter lunch i Ryfors. Visserligen uppehåll just då, men vädret var osäkert. Men när vi kom dit visade det sig att de skulle ha tävling under onsdagen, och ville vi spela banan fick det bli på tisdag eftermiddag. Okej, vi bokade en tid ett par timmar senare. Och tur var det, för det kom ytterligare ett skyfall strax efter att vi parkerat Nisse. Men när det blev vår tur att spela höll det uppe, och vi fick även här en fin runda utan regn. Tyvärr var banan väldigt blöt men i övrigt en trevlig bana.

Boplats Toftaholm

Onsdagen fortsatte i samma visa, regn. Vi körde i ett streck hem från Ryfors. Klippa gräs och tvätta kläder. Hela torsdagen var vi hemma, jobbade, tvättade och handlade. Hämtade ut våra pass och städade bilen. Regn och regn.

Helgen i Skåne-Halland

Fredag startade vi igen för att den här gången besöka vänner på Båstad Camping. Vädret lovade sol i helgen och vi hade bokat ytterligare en golfrunda på Äppelgårdens GK under lördagen. Vi fick en fin plats inne på campingen och tillbringade fredag eftermiddag och kväll med vännerna utomhus. Äntligen en kväll att kunna sitta ute länge.

Boplats Mellbystrand

Efter ännu en trevlig golfrunda på Äppelgårdens GK i strålande solsken, åkte vi vidare till Mellby och andra vänners sommarstuga. Nisse fick nätt och jämt plats på uppfarten. Där blev det ännu mera grillat, solsken och hela kvällen ute. Riktigt fin avslutning på semestern.

Hemma i Småland

Nu har vi landat i Toftaholm igen efter en snabbvisit hos Dans syster med familj i Halland. Återigen lite skruttigt väder, men ändå mestadels uppehåll. En tur i skogen har vi hunnit med ikväll, några få kantareller hittade vi.

För att summera tre veckors roadtrip i Sverige så har vi kört i runda slängar 250 mil utan några större missöden. Det har knakat lite grann i svängarna under några dagar, kanske något med en styrled, fjäder eller liknande. Inget som påverkat körningen, annat än att vi känner att vi måste kolla upp det innan besiktningen. Dock har den varit tyst sista dagarna.// Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.