Soliga veckan

Solen skiner och vi har äntligen fått lite riktigt sommarväder här i Småland. Inte hela veckan dock, men några dagar i alla fall. Det har ändå varit möjligt att sitta ute på kvällarna nu, utan att frysa, vilket vi har saknat lite grann. Just ljumna sommarkvällar är något vi gillar skarpt.

Boplats Ekens husvagnsklubb

Återigen är vi nu tillbaka i gamla vanor. Vi står still igen på Ekens sedan en vecka tillbaka. Dan åker in till Ljungby på jobb varje vardag och jag jobbar förmiddagar från min dator som tidigare. Just denna veckan har det varit många skype-möten för min del, men det har även funnits tid för avkoppling.

Markisen har varit ute nu i 4 dagar, vilket inte hänt tidigare. Det brukar oftast blåsa för mycket för att vi ska våga ha den ute på natten, men nu har det varit ytterst lite vind. Eftersom vi nu står på sladd har vi möjlighet att använda AC:n också. Skönt att ha fått funktionstesta även den. De sista dagarna har det varit lite svettigt.

Svampkvällar

Det har blivit ett par kvällar nu i veckan som vi tagit personbilen och åkt iväg en bit för att leta svamp. Nu har vi inte vägt svampen, så egentligen vet vi inte hur mycket det blev. Men ett par fulla matkassar har vi fått ihop. Vi har bara plockat gula kantareller, då Dan gillar att steka och äta dessa. Jag är inte fullt lika förtjust i svamp som mat, men jag gillar att plocka dem. En tur i skogen är alltid avkopplande.

Golf i solen

Eftersom Dan nu jobbar heldagar igen så får det bli golf på helgen om vi nu vill spela. Och igår var det fint väder… 28 grader och strålande solsken. En sådan dag man ska ligga på stranden, inte vara på golfbanan. Men vi tyckte vi borde passa på. Så vi åkte till Reftele GK som ligger ca 40 minuter härifrån. En jättefin men tuff och utmanande bana.

Som tur var hyrde vi även en golfbil, för banan var backig och solen stekte. Vi hade aldrig orkat gå i den värmen. Trots värmen var vi nöjda med dagens spel. Ja, kanske inte just resultatet, men mer att vi faktiskt har möjligheten att spela, vara lediga och göra det vi tycker om.

Reftele GK

Badkrukorna badade

Efter golfen blev det mölkky-match på campingen och därefter tändes grillen. Mycket folk som njöt av värmen. Och efter maten tyckte vi det var läge för ett dopp i sjön. Vi badar ytterst sällan just för att vi inte gillar kallt vatten, men nu var det faktiskt skönt även i Vidöstern. Kanske kan det bli ytterligare några dopp framöver, det ser ut att hålla i sig lite till det fina vädret. Kvällen avslutades med lite skumpa och rökt fisk som grannen så vänligt delade med sig av. Vidare satt vi ute hos en annan granne tills det blev mörkt, fortfarande i shorts.

Kan man beställa dessa fina kvällar, så gör jag det nu. Jag vill ha många fler…

Ekens solnedgång

Är ett återkommande fenomen som ger fantastiska bilder varje gång. Att få möjlighet att bo precis invid vattnet just de här fina sommardagarna är verkligen något att vara tacksam över, att ta vara på och njuta av. // Jeanette

En reaktion på ”Soliga veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.