Värmebölja

Det mesta av året är jag inte vidare imponerad av klimatet i Sverige. Väldigt ofta är det kallt och ruggigt, blött och blåsigt. Man fryser eller blir blöt. För mig är värme trevligare och helst vill jag ha det året om.

Översvämning

Just nu, efter semestern såklart, är det fantastiskt väder här hos oss. Och det har varat några dagar nu. Men veckan började med översvämningar i Ljungby, med skyfall och hagel. För de boende i staden blev det blötare än på mycket länge (även fler platser blev drabbade). Vattnet forsade på gator och ner i källare. Personligen såg jag inte detta, men Dan fick jobba över och hjälpa vaktmästarna med att pumpa vatten från flertalet källare. Bilden har Dan tagit efter regnet.

Rädda markisen

Han ringde mig och sa åt mig att plocka in markisen och utemöblerna, för det skyfallet skulle slagit sönder vad vi hade. Jag gjorde så och tittade samtidigt på blixtarna långt borta och de väldigt mörka molnen. Tänkte åka och handla, men stannade hemma istället. Tänkte att hunden blir väl förskräckt om det börjar hagla och hon är ensam hemma.

Vi bor ca 2,5 mil från Ljungby och hade turen att slippa detta åskväder. Det kom aldrig till campingen, vilket såklart var tacksamt. Här finns många tält och det kunde kanske gått riktigt illa för en del. Det kom lite regn, men ytterst lite. Bilden under visar en gata i stan mitt under regnet, taget av en förbipasserande och bilden är hämtad från radio Kronoberg.

Efter regn kommer solsken

De sista dagarna har vi haft strålande sol och riktigt varmt. AC har fått jobba varje dag nu, för även om det är skönt med värme, så kan det bli lite väl bra inne i bilen när det är närmare 30 ute. På morgonen har sjön legat som en spegel och på kvällarna har det varit varmt i vattnet. Så badkrukorna Ritzén har äntligen fått bada… Dock har det varit lite svettigt att mecka med scooter i detta väder.

Sådana här dagar är vi glada att vi bor precis vid sjön, det är bara att gå ner och hoppa i. Andra dagar med hård vind är det mindre behagligt. Men just nu njuter vi av värmen och härliga ljumna sitta-ute kvällar. Några dagar till, säger SMHI. // Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.